Inaktiv platsannons

Praktik på Adlibris marknadsavdelning, sociala medier i Stockholm Stockholm

Nordens ledande medieföretag med över 200 års erfarenhet av mediemarknader i förändring. Vi söker nu dig som är villig att hjälpa oss utveckla vår verksamhet.

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

Som praktikant kommer du att få insikt och förståelse för hur marknadsavdelningen för Nordens största e-bokhandel jobbar, med fokus på innehåll och hantering av sociala medier. Du kommer att få vara med i allt från att ta fram kreativt innehåll till att stötta det löpande arbetet med Adlibris sociala kanaler i Sverige. Du kommer att ingå i marknadsteamet och du kommer ha två handledare som följer upp din utvecklingsplan med regelbundna avstämningar för att din praktik ska bli så givande som möjligt.

Om dig

Du är en person som intresserar dig för sociala medier och går en relevant utbildning för att jobba med sociala medier i ditt framtida yrkesliv.

Några saker som vi tänker att du har bra koll på och gillar:

  • Att skriva – det kommer naturligt för dig och du tycker det är kul att leka med ord.
  • Att djupdyka i de senaste SoMe-trenderna
  • Att förutse vilka profiler som trendar på sociala medier
  • Att skapa spännande och engagerande innehåll
  • Att kunna jobba självgående och ha ditt arbete organiserat och strukturerat
  • Att jobba hands on – du tar dig an stora och små uppgifter med samma energi
  • Att ha varierade arbetsuppgifter; allt från att skapa innehåll, till analys och sätta strategier
  • Det är ett extra plus om du gillar böcker och att läsa

Om uppdraget

Arbeta med Adlibris sociala medier löpande där extra fokus kommer att ligga på att utforska och jobba med Tiktok. Uppdraget omfattar att vara delaktig i arbetet både på strategisk och operativ nivå och gäller både köpt och organiskt innehåll i kanalerna.

Om Adlibris

Adlibrisgruppen är Nordens ledande e-handelsgrupp och består av e-handelssajterna Adlibris, Mediafy, Campusbokhandeln och Odla.nu. Adlibrisgruppen erbjuder ett stort utbud för en inspirerande vardag med bra priser och smidiga leveranser. Adlibrisgruppen är en del av Bonnier AB.

Om ansökan

Adlibris erbjuder en varierad och givande praktikplats och för att skapa bra förutsättningar tar vi endast in praktikanter som har en CSN-berättigad praktikperiod. Just nu söker vi två praktikanter för hösten 2022.

Skicka in ditt CV och personliga brev till Ange “Praktik sociala medier” i ämnesraden och skriv tydligt ut vilken tidsperiod du söker praktik för. Sista ansökningsdag är 22/6.

Vi ser fram emot din ansökan!

Några av våra medarbetare
Paolo Boschini
Full Stack Developer
"Den fria och drivande arbetsmiljön låter oss utveckla våra kompetenser och skapa produkter och samarbete av hög kvalité."
Marika Leclercq
CFO Adlibrisgruppen
"Adlibrisgruppen är en varm och välkomnande arbetsplats med fokus på utveckling och förnyelse. Det finns ett stort engagemang och vilja att hela tiden förbättra vår affär och kunderbjudande."
Emil Göransson
Kategoriansvarig Inköp
"En arbetsplats som aldrig vilar, inte räds några utmaningar och ständigt utvecklas."
Martina Guslin
Kategoriansvarig barn- & ungdomsböcker
"Adlibris genomsyras av en vilja att hela tiden bli bättre och utmana gamla sanningar. Detta är något som är viktigt för mig i mitt arbetsliv för att själv utvecklas på ett personligt plan."
Vi har riktigt bra förmåner
  • Friskvårdsbidrag

  • Personalrabatt på alla våra härliga produkter!

Publicerad den

23-02-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm Stockholm
Typ av jobb
Kontor / Administration , IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej