Inaktiv platsannons

Chefredaktör Östersunds-Posten i Östersund Östersund

Nordens ledande medieföretag med över 200 års erfarenhet av mediemarknader i förändring. Vi söker nu dig som är villig att hjälpa oss utveckla vår verksamhet.

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

På Östersunds-Posten jobbar ett 30-tal journalister, 2 av dem sitter i Åre - en av landets mest expansiva orter - och resten utgår från residensstaden Östersund - som också är under stark tillväxt.
Här finns en ung och hungrig redaktion som nu söker en ny ledare - en driven publicist som leder arbetet genom tydliga mål. Östersunds-Postens mål är att berätta om det som påverkar och berör människor i Jämtland allra mest.

ÖP ingår i affärsområdet Bonnier News Local, som är en del av Bonnier News. Den övergripande strategin är att öka antalet digitala prenumeranter genom att skapa innehåll mot en yngre målgrupp.
Sajten op.se levererade sina första nyheter redan 1997. I dag är 54 procent av prenumeranterna digitala och andelen växer. Under resans gång har ÖP utsetts både till Årets Dagstidning och Årets redaktion för sitt innovativa arbetssätt och för sin journalistik.

Om rollen
Som chefredaktör och ansvarig utgivare är du ytterst ansvarig för tidningens publicistik och journalistik och fortsatta utveckling. Du leder det redaktionella arbetet. I chefredaktörens uppdrag ingår också att stärka varumärket på den lokala marknaden och du förväntas att aktivt ta plats i lokalsamhället genom att exempelvis representera Östersunds-Posten i olika sammanhang.
Att växa den digital prenumerationsaffären är centralt i Bonnier News Locals strategi och som chefredaktör förväntas du ta stort ansvar för att driva det arbetet. Du har kvalitets- och resultatansvar för den redaktionella delen och arbetar tillsammans med försäljningschef, men även andra delar av företaget, för att skapa bästa möjliga förutsättningar för tidningen.

Vem är du?
Du har goda ledaregenskaper och är en dokumenterat skicklig publicist som brinner för lokaljournalistik. Vi tror att du är van att ta fram och jobba mot tydliga och mätbara mål. Självklart behöver du älska journalistiken med läsaren i fokus, men du behöver också ha erfarenhet och engagemang i den kommersiella delen av uppdraget. Du tycker om att samarbeta med andra, dels för att utveckla din egen verksamhet men också för stärka hela Bonnier News Local. Som ledare är du coachande med starkt engagemang att utveckla både innehåll och medarbetare.

Kvalifikationer
Du är i grunden journalist, med stor erfarenhet av att leda redaktionella organisationer. Om du arbetat i ledningsgrupp är det extra meriterande.

Praktiskt
Tjänsten är en tillsvidareanställning.
Du rapporterar till Anna-Clara Welander, chef redaktionell verksamhet. Tjänsten är placerad i Östersund.

Med anledning av sommarsemester, så kommer vi påbörja urvalet efter sista ansökningsdagen. Trevlig sommar!

Några av våra medarbetare
Anna Corneliusson
UX Designer, Dagens Nyheter
"På Dagens Nyheter får jag arbeta i en kreativ och snabbrörlig miljö med fantastiska kollegor och engagerade läsare."
Freja Busby
Utvecklare, Dagens Nyheter
"På Dagens Nyheter känner jag att min kompetens gör nytta för samhället i stort. Här kan man fokusera på att utveckla riktigt bra produkter och samtidigt ha friheten att få testa nya tekniker."
Joakim Holvfe
Utvecklingschef, Di-gruppen
"Kombinationen av publicistik och tech gör att Bonnier News är en arbetsplats där man både utmanas samt bidrar till ett öppnare samhälle."
Karolin Karlsson
Utvecklare, Di-gruppen
"Det är väldigt inspirerande att jobba på en plats där det händer så mycket hela tiden och med en produkt som används av så många dagligen."
Emelie Chamuadee
Utvecklare, Expressen Lifestyle utveckling
"Det jag gillar mest med att jobba på Bonnier News Lifestyle är att man ständigt utvecklas och har möjligheten att lära sig nya saker och testa nya tekniker."
Markus Daghall
Utvecklare, Expressen Lifestyle utveckling
"Arbetet är väldigt kreativt och givande, där utmaningarna ibland känns omöjliga, men vi löser alltid allting tillsammans."
Agneta Gustafsson
Team lead, Expressen Lifestyle utveckling
"Att stötta medarbetare i att utvecklas och ta vara på sina styrkor, på en arbetsplats med rum för olikheter, är otroligt givande! Här finns också en uppriktighet och humor som jag verkligen uppskattar"
Rasmus Eklind
UX designer, Expressen Lifestyle utveckling
"Jag trivs i läsarintäktsteamet eftersom jag får produktutveckla nära affären och samtidigt tillhöra ett större sammanhang i form av Bonnier News Tech."
Thomas Edvardsson
Systemspecialist, Bonnier News Tech
"Det är otroligt inspirerande att arbeta med den optimerade produktionsmiljö vi har idag. Att varje dag kunna bidra till att så fin journalistik når sina läsare är något jag är väldigt stolt över."
Emil Samuelsson
Produktägare, Bonnier News Tech
"Bonnier News har gett mig möjligheten att utmana mig själv, testa nya saker, och samtidigt att utvecklas som person. Fått göra en otrolig resa från junior utvecklare till produktägare på två år."
Jenny Vesterlund
UX Designer, Bonnier News Local
"Det är väldigt spännande och utmanande att jobba med användarupplevelsen på ett företag som når ut till så många användare varje dag."
Katarina Ellemark
Produktägare, Bonnier News Local
"Bredden på vår verksamhet och våra varumärken ger en genväg till tips och pepp och är perfekt för den som vill hitta nya vägar och hela tiden vässa sin egen yrkeskunskap."
Lena Edman
Telefoniansvarig, Bonnier News IT
"Det är en inkluderande miljö där du blir sedd och får utvecklas som individ, samtidigt som du tillhör en grupp som arbetar med gemensamma mål för verksamheten."
Tekle Mulugeta
IT-specialist, Bonnier News IT
"Det inspirerar mig dagligen att bidra till att journalisterna kan göra sina fantastiska jobb utan tekniska hinder"
Vi har riktigt bra förmåner
  • Vi värnar om det fria ordet

  • Mediesveriges starkaste
 varumärken

  • Vi leder den digitala
 förändringsresan

  • Hos oss fortsätter du alltid 
 att utvecklas

  • Stort engagemang 
 och framtidstro i alla bolag

  • Frihet under ansvar gällande arbetsuppgifter

Publicerad den

27-02-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Östersund Östersund
Typ av jobb
Kontor / Administration , IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej