Inaktiv platsannons

Spacemanager till Dagab i Stockholm

Om tjänsten

Dagab skapar, lagerhåller och levererar sortimentet till Axfoodkoncernens kedjor såsom bl a Hemköp, Willys, Snabbgross, Urban Deli och Apohem. Vi utvecklar också egna varumärken, bl.a. Garant, Eldorado och Såklart. Vår verksamhet vilar på goda värderingar för jord, människa och samhälle, vilket genomsyrar allt från sortimentsutveckling, paketering och transport - till hur vi agerar mot våra medarbetare. På så sätt ger vi våra kunder förutsättningar att göra schyssta, hållbara val. 

Med andra ord - hos oss är du med och påverkar det vardagliga livet för en sisådär tio miljoner människor, förstå hur viktiga våra medarbetare är för oss. Välkommen du med!
 

Bli en av oss

Tjänsten tillhör Externa affärer inom Dagab Inköp & Logistik. Som Space manager på Externa affärer ansvarar du för samtliga planogram mot våra externa kunder och vår egen profil Handlarn. Du ingår i försäljningsteamet men agerar som spindeln i nätet mellan olika kunder på avdelningen vad gäller sortimentsplanering och skapande av planogram. Du jobbar relativt självständigt, vilket ställer krav på att du har erfarenhet från en liknande roll och vana att leda dig själv i vardagen.

Det här får du göra
  • Löpande skapa planogram i Intactix - Space Planning för våra externa kunder och profilen Handlarn
  • Analysera och ge åtgärdsförslag med maximal försäljning, lönsamhet och kundnytta i åtanke
  • Skapa Space-strategier tillsammans med kund samt verkställa kunds önskade hyllstrategi genom tydliga planogram
  • Skapa analysverktyg för kund och säljledare
  • Samverka och samarbeta med kund, kundchefer, kund- och logistikkoordinatorer och säljledare
  • Driva och utveckla projekt med externa kunder och/eller leverantör
  • Ansvarig för DEX Tidsaxel (process)
     
Det här förväntar vi oss

Du har en eftergymnasial utbildning på högskolenivå och har arbetet inom FMCG-branschen ett par år. Vi förutsätter att du har en god systemvana, är analytisk, strukturerad och drivs av att arbeta mot deadlines. Du ska kunna arbeta självständigt men också trivas med teamarbete.


Som person ser vi att du är driven, resultat- och samarbetsinriktad, du är välbekant med Category Management-processer. Det är en fördel om du har erfarenhet från arbete i butik. Eftersom du ska samarbeta både med externa kunder och leverantörer krävs att du har social förmåga, kan samarbete och har lätt för att skapa goda och långsiktiga relationer.
 

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Placering är på vårt huvudkontor Torsplan, Stockholm.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Restaurang, Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Detaljhandel | Restaurang | Deltidsjobb