Inaktiv platsannons

Chef Ledare- och medarbetarupplevelsen i Stockholm

Om tjänsten

Bli en möjliggörare i Axfoodfamiljen!
Som en av dagligvarubranschens största aktörer gör vi inom Axfood skillnad i miljontals människors liv – varje dag. Tillsammans vill vi skapa mer livskvalitet för alla vi berör genom våra olika koncept, verksamheter och varumärken. Vi tror på ständig förbättring och utveckling, och på att visa omtanke till omvärlden medan vi förändras. Var med på en resa i en spännande bransch där nytänkande, engagemang och prisvärd, bra och hållbar mat är viktiga ingredienser. Välkommen till Axfoodfamiljen! 

Vem är du?

Vi söker nu dig som vill vara med på vår fortsatta resa och därmed ansvara för att utveckla användarupplevelsen hos våra ledare och medarbetare inom koncernen. Målet är att erbjuda en medarbetarupplevelse i världsklass för att skapa ett högt engagemang, ökad prestation och arbetsglädje hos våra ledare och medarbetare. 

Välkommen till en familj av möjligheter

 Hos oss finns trygghet och stora utvecklingsmöjligheter. Våra medarbetares olika kunskaper, kompetenser och perspektiv skapar nya möjligheter och genererar bättre beslut. Vi uppmuntrar därför en mångfald av sökande till alla våra tjänster och eftersträvar att spegla våra kunder. Hos oss har vi ett öppet klimat där alla har möjlighet att utvecklas. Att vi växer och utvecklas tillsammans gör att vi kan leda vägen och utmana en hel bransch. Tillsammans utmanar vi mat-Sverige. Bli en möjliggörare hos oss!

Det här får du göra

I rollen som Chef Ledar- och medarbetarupplevelse kommer du att ansvara för stora delar av medarbetarresan. Det innebär att du kommer att på en övergripande nivå ansvara för processerna attrahera, rekrytera, introducera, motivera och utvecklar våra värdefulla ledare och medarbetare hos oss. Du kommer att leda avdelningen ”Ledar- och medarbetarupplevelse” som i dagsläget består av två HR-specialister. Avdelningen är del av central HR som består av totalt ca 20 personer. Vidare kommer du att ingå som medlem i HR-ledningsgrupp och HR- Styrgrupp, där den funktionella strategin och målsättningarna inom HR för koncernen sätts. I din roll har du många kontaktytor internt och du rapporterar till HR-direktören.  
I rollen ingår det att strategiskt och på central nivå arbeta med kultur och värderingsarbete. Till hjälp för det området arbetar vi med olika mätningar som t ex medarbetarundersökningar/pulsmätningar och ledar- och medarbetarfeedback. 
Dessutom arbetar funktionen med strategisk rekrytering, employer branding, mångfald & Inkludering samt jobbarkitektur. 

Axfood är en koncern i ständig utveckling och vi arbetar medvetet och långsiktigt tillsammans med dig för att du ska utveckla din kompetens. För rätt person finns goda möjligheter att växa hos oss.
 

Det här förväntar vi oss

I den här rollen är det viktigt att du har förmågan att kunna fokusera och tycker om att arbeta både operativt och strategiskt. Du har flerårig erfarenhet av ledar- och medarbetarutveckling samt strategiskt arbete på ledningsnivå. Vi förväntar vi oss att du är en senior ledare med lång erfarenhet av budget- och personalansvar samt att leda och utveckla team. Vidare har du en relevant akademisk examen inom HR eller motsvarande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att driva koncernövergripande frågor.  
Tjänsten är en heltidstjänst med tillträde enligt överenskommelse. Placering är på vårt huvudkontor på Torsplan i Stockholm.

Har vi väckt ditt intresse?
Vi hoppas det! I den här rekryteringen samarbetar Axfood med Novare och vill du veta mer om vad tjänsten innebär, kontakta rekryteringskonsult annika.wahlstedt@novare.se eller researcher ellinor.sledd@novare.se. Vi tar endast emot ansökningar som kommer in till Novares jobbsidor via denna länk:   Denna rekrytering sker med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, varför vi gärna ser att du skickar din ansökan snarast. 


Vid frågor om processen är du välkommen att kontakta  Annika Wahlstedt, annika.wahlstedt@novare.se. Sista ansökningsdag är 2022-11-20. 

Information om bolaget 
I Axfoods bolagsfamilj ingår butikskedjorna Willys och Hemköp, liksom Tempo och Handlar’n. Grossistförsäljning sker genom Snabbgross och vårt supportbolag Dagab ansvarar för koncernens produktutveckling, inköp och logistik. I Axfoodfamiljen ingår även Middagsfrid och Urban Deli samt delägda Apohem, Eurocash, City Gross och Mathem. Tillsammans har koncernen drygt 12 000 medarbetare och en omsättning om cirka 66 miljarder kronor. Bakom butikscenen finns de koncerngemensamma funktionerna affärsutveckling, ekonomi, HR, IT och kommunikation. Axfood är noterat på Nasdaq Stockholm och huvudägare är Axel Johnson AB. 

Välkommen med din ansökan! 

Publicerad den

15-11-2022

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Detaljhandel, Restaurang
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Detaljhandel | Restaurang | Deltidsjobb