Inaktiv platsannons

Stockholm Syncentral söker synpedagoger

Om tjänsten

Tjänsterna ligger under segmentet Healthcare och är placerade i vuxenteamet på Stockholms Syncentral, Sodexo.

Sodexo AB´s ambition är att genom Quality of Life arbeta för kompetens, kvalitet och nöjda patienter, samverkanspartners och kunder. På Stockholms Syncentral arbetar ca 70 personer med rehabilitering och habilitering av personer i alla åldrar med synnedsättning/blindhet.

Vi är organiserade i ett barn- och ungdomsteam samt ett vuxenteam och finns i moderna lokaler centralt vid Fridhemsplan.

Vi söker nu 2 synpedagoger med intresse för att arbeta med patienter från 20 års ålder som har en bestående synnedsättning/blindhet.

Om tjänsten

Som synpedagog arbetar du bland annat kartläggning, utprovning, träning och förskrivning av hjälpmedel, träning av kompensatoriska tekniker och att ge information, råd och stöd.

Insatserna planeras och genomförs både enskilt och i nära samarbete med andra professioner såsom optiker, kurator, psykolog, fysioterapeut, IT-pedagog, punktskriftlärare samt med synpedagogkolleger.

Arbetet omfattar både individuella insatser och gruppinsatser och sker till största delen i syncentralens lokaler men även i patientens närmiljö eller i hemmet. I arbetet ingår samverkan med anhöriga, externt med ögonläkare samt med hjälpmedelsaktörer. Dokumentation sker i journalsystemet Take Care.

Kvalifikationer

Din yrkesbakgrund kan vara legitimerad arbetsterapeut, fysioterapeut, ögonsjuksköterska eller annan högskoleutbildning som bedöms relevant för uppdraget. Vi ser gärna att du har en påbyggnadsutbildning inom synområdet samt kunskap om och intresse för teknik/digital teknik då flera av våra hjälpmedel är tekniska.

Du trivs med ett självständigt arbete och har lätt att anpassa dig i nya miljöer.

Du har god kommunikationsförmåga och ett pedagogiskt förhållningssätt och trivs med att arbeta i team i nära samarbete med dina kollegor.

Du är en person som har lätt att ta in ny information och har förmågan att se möjligheter i stället för hinder.

Du har goda kunskaper i det svenska språket i såväl tal som skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Om du är rätt person kan vi erbjuda dig

Ett stimulerande och utmanande arbete. Du får trevliga och kompetenta kollegor och en utvecklingsinriktad arbetsplats.

Anställningsform och arbetstider

Tillsvidareanställning, heltid, dagtid, vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Publicerad den

07-03-2023

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Restaurang
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Restaurang | Deltidsjobb