Inaktiv platsannons

Kvalitetssäkrare Specialvaror, Dagab i Stockholm

Om tjänsten

Dagab skapar, lagerhåller och levererar sortimentet till Axfoodkoncernens kedjor såsom bl a Hemköp, Willys, City Gross, Snabbgross, Urban Deli och Apohem. Vi utvecklar också egna varumärken, bl.a. Garant, Eldorado och Såklart. Vår verksamhet vilar på goda värderingar för jord, människa och samhälle, vilket genomsyrar allt från sortimentsutveckling, paketering och transport - till hur vi agerar mot våra medarbetare. På så sätt ger vi våra kunder förutsättningar att göra schyssta, hållbara val. 

Med andra ord - hos oss är du med och påverkar det vardagliga livet för en sisådär tio miljoner människor, förstå hur viktiga våra medarbetare är för oss. Välkommen du med!
 

Det här erbjuder vi

Kvalitets- och hållbarhetssavdelningen ansvarar för områdena kvalitetssäkring, hållbarhet och miljö och arbetar nära Dagab Inköp & Logistiks inköpsorganisation och Axfoods kedjor med uppdraget att supportera kedjorna med rätt sortiment. Avdelningen har ett totalansvar för hela förädlingsledet av egna märkesvaror från produktion i primärledet tills att färdig produkt når konsument. Till kvalitets- och hållbarhetsavdelningen söker vi nu en vikarierande Kvalitetssäkrare med ansvar för Specialvaror, exempelvis husgeråd och köksartiklar, material i kontakt med livsmedel (Food Contact Materials), leksaker, elektronik, förpackningar m.m. Tjänsten är placerad vid Dagabs huvudkontor på Torsplan i Stockholm och det är ett vikariat på drygt ett år.

Det här får du göra
  • Formulera och säkerställa kvalitetskrav för Axfoods egna märkesvaror.
  • Vara kontaktperson mot ansvarig inköpare/kategorichef för att säkerställa att bedömning av leverantör och produkt sker i enlighet med Axfoods regelverk samt gällande lagstiftning för framtagning av egen märkesvara.
  • Granska och godkänna leverantör och produkt vid lansering av egna märkesvaror.
  • Bedöma och godkänna produktspecifikationer samt ta fram texter till konsumentförpackningar.
  • Vara konsumentkontakt behjälplig med svar och uppföljning av reklamationer och konsumentfrågor.
  • Se till att inköpare/kategorichef regelbundet får genomgång av reklamationsstatus för de egna produkterna.
  • Planera och utföra egenkontroll på befintligt sortiment för att säkerställa rätt kvalitet.
  • Vara delaktig i planering och utförande av funktionstester av produkter.
  • Genomföra riskanalyser av produkter och material/ämnen.
  • Delta i branschnätverk och externa möten inom området.
  • Besöka och revidera leverantörer vid behov. Resor utomlands kan förekomma i tjänsten.
Det här förväntar vi oss

Vi söker dig som har bred kompetens inom utveckling och utvärdering av material, produkter och kemikalier. Vi ser gärna att du har en högskoleutbildning som kemiingenjör eller annan likvärdig utbildning inom kemi. Du ska vara van vid att arbeta i Microsoft Office-paketet och du är flytande i svenska och engelska. Har du dessutom erfarenhet från arbete med produktkrav, standarder eller lagstiftning är det starkt meriterande. Som person har du en stark drivkraft, är analytisk, noggrann och resultatinriktad. Du bör dessutom vara självständig, metodisk och uthållig med god samarbetsförmåga.
 

Publicerad den

18-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Restaurang, Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Detaljhandel | Restaurang | Deltidsjobb