Konsult inom hållbarhetsfrågor i bygg- och fastighetsbranschen till Växjö

Sweco är ett ledande samhällsbyggföretag som funnits i 24 år. Konsultföretaget är etablerade i Sverige och runt om i Europa, med 17 500 anställda.

Om tjänsten

Är du intresserad av hållbarhetsfrågor inom bygg- och fastighetsbranschen? Vill du ha variation i dina uppdrag och goda förutsättningar för att växa med uppgiften? Då är Sweco arbetsplatsen för dig! Var med och förändra samhället – på riktigt!

Varför jobba hos oss?
Sweco gör nu en nationell satsning inom energi, miljö och hållbarhet kopplat till byggnader då vi ser ett ökande behov av tjänsterna från marknaden. Sweco erbjuder ett brett utbud av tjänster och rådgivning inom hållbarhetsfrågor kopplade till samhällsbyggnad och fastighet, allt från energisamordning, miljöcertifiering och klimatberäkningar till hållbarhetsstrategier, återbruk och grön finansiering i linje med EU-taxonomin. Vi följer med kunden hela vägen genom ett projekt, från tjänster i tidiga skeden, verksamhetsutveckling, projektledning, planering och projektering ända till förvaltning. 

Vi erbjuder dig arbete i ett dynamiskt kunskapsföretag med stora utvecklingsmöjligheter! Vi arbetar i en öppen och prestigelös organisation, där vi ger medarbetarna möjlighet att fortsätta utvecklas i våra uppdrag tillsammans med våra uppdragsgivare.

Din framtida roll

På Hållbara byggnader blir du en del av ett team med engagerade, nyfikna och ansvarsfulla kollegor med ett brett kontaktnät och viljan att tillsammans bidra till kundernas hållbarhetsarbete och påverka samhället. Gruppen arbetar brett mot olika kundkategorier och hjälper till med allt från att coacha företagets egen organisation till att hjälpa till med att implementera hållbarhetsaspekter i byggprojektet.

Som konsult inom hållbarhet kommer du exempelvis att arbeta med:

  • Arbeta som hållbarhetssamordnare för byggprojekt
  • Återbruksinventering
  • Miljöcertifiering av byggnader
  • Utveckla strategier för klimat- och hållbarhet
  • Hjälpa kunder att ta fram mål, policys, leverantörskrav och utforma hållbara affärer i linje med Agenda 2030
  • Klimatpåverkan och LCA
  • Leda workshops, hålla utbildningar, inspirationsföreläsningar och kundseminarier
  • Vara processledare för hållbarhetsprojekt
  • Vara rådgivande till kunder inom EU taxonomi, klimatrisk, ESG, hållbarhetsredovisning etc

Den vi söker – är det du?

Vi söker dig som har relevant utbildning från högskola eller universitet, alternativt likvärdig erfarenhet förvärvad från yrkeslivet. För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har minst ett par år relevant arbetslivserfarenhet inom hållbarhetsfrågor kopplat till bygg- och fastighetsbranschen.

Vi tänker oss att du verkligen brinner för en hållbar byggbransch och vill se din egen kompetens omsättas i praktiken. Du är kommunikativ och trivs med att leda människor framåt i sitt hållbarhetsarbete. Du driver saker från idé till målgång där du tar hjälp och söker lösningar för att komma framåt.

På Sweco värdesätter vi ett gott affärsmässigt förhållningssätt då våra kontaktytor bygger på samarbete och goda relationer och därför tror vi att du är en person som uppskattar att bygga nätverk. Du är intresserad av att själv utvecklas och att vara med och utveckla dina kollegor och kunder. Det är viktigt att du har lätt för att samarbeta på ett prestigelöst sätt, då arbetet sker i multi-disciplinära team och hos kunder inom varierande områden.

Ansökan

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mejl, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess. På grund av semestertider kan återkoppling dröja till efter mitten på augusti. Varmt välkommen med din ansökan!

Publicerad den

19-09-2023

Extra information

Status
Öppen
Ort
Växjö
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej
Ansök nu

Dela jobbannonsen