Röda Korsets Högskola är en enskild stiftelsehögskola knuten till Svenska Rödakorset. Högskolan bedriver utbildning och forskning inom vård, omvårdnad och folkhälsa. Vår vision är att utbildning och forskning vid Högskolan ska möta framtidens globala utmaningar inom hälsa/vård och välfärd med särskilt fokus på utsatthet och ojämlikhet i vår omvärld. I enlighet med Röda Korsets grundprinciper samt nationella och internationella verksamhetsområden, vill vi verka i en miljö med hög akademisk kvalitet med innovativ utbildning och forskning . Läs gärna mer på
Röda Korsets Högskola befinner sig i en expansiv fas med utveckling både av forskning och utbildning. Vi har nyligen flyttat till nya lokaler i det nya Technology and Health huset på Campus Flemingsberg. Vid högskolan bedrivs forskning inom det hälsovetenskapliga området vilken är organsierad i tvärdisciplinära forskningsteman. Vid högskolan bedrivs utbildning på grund och avancerad nivå i omvårdnad samt sjuksköterske- och specialistsjuksköterskeprogram med stark profil mot global omvårdnad. Under 2017 planerar vi ett folkhälsoprogram inom global hälsa med programstart 2018.
Till högskolan söker vi nu en postdoktor med forskningsbakgrund inom migration, integration och/eller institutionella funktioner, hälsofrämjande arbete eller annat relevant område, till det tvärvetenskapliga forskningsprogrammet Psykisk hälsa, resiliens och socialt deltagande hos flyktingar i Sverige.
Projektet
Projektet är en av tre delstudier i det Forte-finansierade forskningsprogrammet Psykisk hälsa, resiliens och socialt deltagande hos flyktingar i Sverige. Du kommer att ingå i en del av projektet som undersöker villkor, regelverk och insatser inom arbetsmarknad, språkundervisning och sociala organisationer vad gäller social delaktighet och psykisk hälsa för flyktingar.
Arbetsuppgifter
Det huvudsakliga uppdraget innebär att tillsammans med projektansvariga utveckla det teoretiska och metodologiska ramverket för forskningen, samt planera och genomföra densamma. Forskningen kommer att innefatta dokumentstudier, Delphistudier samt fokusgrupper med exempelvis tjänstemän, lärare och volontärer inom olika verksamheter.
Som del av forskargruppen förväntas du delta i kommunikation av projektets verksamhet och resultat i form av vetenskapliga publikationer, konferensdeltagande samt annan spridning inom relevanta intressesfärer.
Du förväntas arbeta tillsammans med den övriga forskargruppen och samarbeta med såväl lärare inom högskolan som nationella och internationella partners samt aktivt bidra til utvecklingen inom högskolans områden.
Behörighet
Behörig är den med doktorsexamen inom samhällsvetenskapligt ämne såsom sociologi, socialt arbete, statsvetenskap, kulturgeografi, antropologi eller annat angränsande ämne, alternativt hälsovetenskapligt ämne såsom folkhälsa, omvårdnad eller annat angränsande ämne, avlagd senast vid ansökningsdeadline. I första hand kommer sökande i fråga som har avlagt examen högst fyra år före ansökningstidens utgång. Även den som avlagt examen tidigare kan komma i fråga om det finns särskilda skäl. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt är en förutsättning för att utföra det planerade arbetet. Vidare krävs kunskap om och erfarenhet av forskning som är tematiskt och metodologiskt relevanta för de angivna arbetsuppgifterna. Dessutom ska sökande kunna visa upp dokumenterad forskningsskicklighet i form av sitt avhandlingsarbete och andra publikationer. Bedömningsgrunden för tillsättningen är i första hand förutsättningarna att planera och genomföra forskning av hög kvalitet inom det angivna programmet, samt i andra hand undervisningsskicklighet.
Vi söker dig som är utvecklingsinriktad, analytisk och strukturerad. Du har förmåga att arbeta både självständigt och samarbeta väl i grupp.
Vi erbjuder
Anställningen är på halvtid (50%), en tidsbegränsad anställning under 2 års tid med möjlighet till förlängning, dock längst 3 år. Det finns goda möjligheter att kombinera postdoc-tjänsten på 50% med andra forskninguppdrag samt institutionsarbete och/eller undervising vid högskolan upp till heltid. Tillträde enligt överenskommelse under hösterminen 2017.
Vi erbjuder goda karriärmöjligheter för dig som långsiktigt vill vara aktiv inom vår forskningsprofil och bygga internationell spetskompetens inom socialt deltagande och psykisk hälsa hos människor till följd av ofrivillig migration. Du kommer att ha möjligheter att utveckla dina pedagogiska kunskaper under anställningen. Organisatoriskt kommer du tillhöra någon av våra tre forskningstemamiljöer samt ingå i den hälsovetenskapliga ämnesutvecklingen vid högskolan som passar din profil och högskolans långsiktiga utveckling.
Ansökan
Till ansökan bifogas väl dokumenterade meriter. Vi ser gärna att du anger två referenspersoner. Det är ditt ansvar som sökande att dokumentera din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning och att ansökan är komplett i enlighet med annonsen. Fullständig ansökan ska ha inkommit vid ansökningstidens slut. Ansökan ska innehålla följande handlingar:
Välkommen med din ansökan: Sophia Bergqvist, HR-strateg, via e-post: Sista ansökningsdag är den 15 juni 2017, intervjuer kan komma att ske löpande.
Ytterligare upplysningar om tjänsten:
Per Ekstrand, Avdelningschef
Avdelningen för Medicin och Folkhälsa
Henrik Eriksson, Professor
Facklig företrädare:
Gunilla Björling, Högskolelektor
Fackliga företrädare SULF
16-04-2025
Ange nedan vart du önskar arbeta och glöm inte bort att ange din e-postadress!