Inaktiv platsannons

Vill du vara med och driva utvecklingen av Axfoods BI & analysförmåga? i Stockholm

Axfood är företaget där vi tillsammans skapar inspirerande och tydliga matkoncept i både egenägd och handlarägd regi. Som Förvaltningsledare leder du förvaltning och utveckling av plattformar, system, applikationer och systemstöd i linje med Axfoods övergripande affärsstrategi. Är du redo att ta plats inom Axfoodkoncernen, där kunden alltid står i centrum?

Om tjänsten

Bli en av oss Axfood IT utvecklar, förvaltar och tillhandahåller både egenutvecklade system och standardsystem till alla bolag inom Axfoodkoncernen. I detta ingår att arbeta med alla IT-relaterade frågor från daglig drift till mångåriga IT-strategier. På Axfood IT arbetar vi mycket nära verksamheten och är därmed en stark samarbetspartner med stor verksamhetskompetens.

Till avdelningen BI & Affärsanalys söker vi nu en Förvaltningsledare för huvudprocess Affärsanalys som driver förvaltning och utveckling i nära samarbete med verksamheten.

Du kommer bli del av ett kunnigt och engagerat team som ansvarar för huvudprocessen Affärsanalys samt processen BI som tvärstödjande system. BI som tvärstödjande system förvaltar och utvecklar de plattformar som vi har för att stödja hela Axfood IT:s behov av olika BI- och analyskomponenter. Vi är idag ca 20 personer på avdelningen med roller som Förvaltningsledare, Systemansvarig, Systemarkitekt, Lösningsarkitekt, Utvecklare och Test/krav-ledare.

Inom huvudprocess Affärsanalys sker förvaltning och nyutveckling av Axfoods behov av data, verktyg och IT-stöd för analyser och visualiseringar samt avancerad analys. I rollen ligger också att driva utvecklingen och stöd för self service, metoder från prototyp till produktionssättning och andra förbättringar för att öka förmågan för Axfood att bli mer datadrivet, öka insikter och beslut baserat på datadriven information.

Med ökade datavolymer, kapacitet, tekniska lösningar och nya arbetssätt ökar våra möjligheter att skapa ett enastående kundmöte. Som en del i vårt team är du med och driver en spännande utveckling inom BI & analys och är en motor i Axfoods strategi att bli ett mer datadrivet företag. I din roll får du stort inflytande över den framtida förvaltningsorganisationen och vad som behöver utvecklas för att driva fram nya insikter och beslut.

Det här får du göra I rollen som Förvaltningsledare kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter att vara följande:
• Vara ett uppskattat stöd och kontakt mellan Axfoods affärsverksamhet och IT.
• Leda utveckling och förvaltning inom huvudprocess Affärsanalys
• Ansvara för att tidplan för produktionssättning/leverans är tydlig och väl förankrad
• Ansvara för framtagande av resursplan och säkring av bemanning för förvaltningsarbetet
• Planera, leda och följa upp arbetet i teamet, inkl. budget, utfall, prognos och rätt resultat.
• Koordinera och kommunicera med omkringliggande förvaltningar och projekt

Det här förväntar vi oss • Erfarenhet av förvaltningsledning med ett stort affärsfokus, leveranssäkerhet och driv att utveckla affären tillsammans med verksamheten.
• Vara relationsskapande och ha en god kommunikativ förmåga. Du fångar naturligt upp önskemål och hjälper till att omvandla dem till affärsnytta.
• Utöva stort affärs- och IT-kunnande där du kan hantera olika människor i olika situationer.
• Erfarenhet av att utveckla och leda förändring med tidigare erfarenhet i en arbetsledande roll, t.ex. som förvaltningsledare eller projektledare
• Generell kunskap om processer och förvaltningsmodeller
• Förståelse för BI & analysområdet
• Högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet
• Kunna arbeta strukturerat och hantera flera parallella arbetsuppgifter

Som person ser vi att du är initiativrik och drivande i ditt arbete. Du gillar att söka upp verksamheten, lyssna på behov för att förstå vad som behöver göras. Vidare är du en person man gärna vänder sig till, som har högt förtroende, är lätt att samarbeta med och upplevs som flexibel, diplomatisk och pragmatisk. Du gillar och drivs av deadline samt viljan att leverera. Du trivs även med att arbeta på ett välstrukturerat sätt och med flera parallella uppgifter i tätt samarbete med verksamheten.

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Restaurang, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | IT | Restaurang | Heltidsjobb (förstajobb)