Inaktiv platsannons

Projektledare Integration för och med ensamkommande barn och unga i Malmö

Röda Korset är världens främsta katastroforganisation. Vår vision är att ingen människa ska lämnas ensam i en katastrof. Vi finns på plats före, under och efter katastrofer och kriser, i såväl Sverige som i andra delar av världen för att förhindra och lindra mänskligt lidande, skydda liv och hälsa och säkerställa respek­ten för varje människas värdighet.

Om tjänsten

Nu söker vi en vikarierande projektledare som kan leda ett av våra samarbetsprojekt med syftet att stötta och utveckla verksamheter för och med ensamkommande barn och unga. Verksamheterna bedrivs av lokalföreningar och frivilliga, med stöd av tjänstepersoner. Röda Korset möter dagligen ensamkommande barn och unga som befinner sig i olika stadier av asyl- och integrationsprocessen. Du ansvarar för styrning och ledning av projektet och dess aktiviteter, samt för koordinering av finansiär, samarbetspartners och de medarbetare som är del i projektet. Du ansvarar också för att projektet når uppsatta mål och håller budget.

Du arbetar strategiskt med planering, omvärldsbevakning och utveckling av verksamheter för ensamkommande barn och för att följa upp och utvärdera projektet bevaka hur behoven i verksamheterna ser ut.

 

Elin Bjerhem, projektledare som ska gå på föräldraledighet berättar:

 Vad gör du i rollen som projektledare?

Jag ansvarar för och leder projektet, vilket innebär allt från planering till genomförande och uppföljning av uppsatta mål gentemot Svenska Röda Korset och vår finansiär. Projektets främsta fokus är att stödja Röda Korsets många lokalföreningar i att starta ny verksamhet för ensamkommande barn och unga och att utveckla redan befintlig verksamhet. En del av arbetet är att samordna stöd från mina kollegor på enheten till lokalföreningarna för att uppnå målen. Jag arbetar även med att stärka hur vi som organisation ska arbeta med barnskyddsperspektiv i verksamheterna och att strategiskt utveckla det arbete som Svenska Röda Korset bedriver runt om i landet för barn och unga.

 Jag arbetar mycket tillsammans med olika kollegor, både inom min enhet från andra enheter. Jag samarbetar också mycket med frivilliga runt om i landet och med andra aktörer från allt ifrån kommuner, näringsliv och olika myndigheter.

 Vad är det roligaste med ditt jobb och vilka är utmaningarna?

Det är svårt att säga vad som är roligast eftersom arbetet är så omväxlande. Jag tycker om att få samarbeta med så fantastiskt engagerade och kompetenta kollegor och frivilliga samtidigt som jag tycker också mycket om att ägna mig åt omvärldsbevakning, tänka strategiskt, fundera över vilka utmaningar vi kommer möta framöver och utveckla det stöd frivilliga kan komma att behöva. En utmaning är att jag måste hålla väldigt många olika processer igång samtidigt. En annan utmaning är att, den svåra situation som många ensamkommande barn och unga befinner sig i, gör att det stundtals är svårt att känna att en gör tillräckligt.

 Vi söker dig som har:

  • Högskoleutbildning med relevant inriktning
  • Erfarenhet av att arbeta med projektledning
  • Erfarenhet av verksamhetsutveckling och verksamhetsstöd
  • Erfarenhet av arbete med ensamkommande barn och unga
  • Erfarenhet av ideell verksamhet
  • Erfarenhet att arbeta med att motivera och stötta andra

 Du behöver vara strukturerad och självgående och kunna driva processer på egen hand. Du bör också vara flexibel och kreativ inför nya behov och utmaningar. Du är lösningsfokuserad och van att arbeta både strategiskt och operativt. Då tjänsten innebär resor är en förutsättning att du gillar att ha ett rörligt och omväxlande arbete och att du gillar att träffa nya människor.

 Mer om tjänsten

Tjänsten är ett vikariat på heltid under ett års tid. Då ditt uppdrag är nationellt kan du vara placerad på vilket som helst av våra kontor, dvs i Malmö, Göteborg, Stockholm eller Umeå.

Sista ansökningsdag 2018-05-15 Önskat startdatum är den 15 augusti.

 Vill du ha mer information om tjänsten? Kontakta Therese Leijon på therese.leijon@redcross.se, enhetschef Social delaktighet.

Vi undanber oss samtal från säljare av rekryteringsrelaterade tjänster.

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Malmö
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Medicin / Sjukvård, Omvårdnad
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej