Inaktiv platsannons

Praktik på Atea i Malmö

Om tjänsten

Praktik på Atea Malmö
Sista ansökan 2018-05-31

Bli en del av det svenska landslaget i IT-Infrastruktur  
Känner du att du blir lite extra exalterad när du får prata om IT och Teknik? Känner du att det är dags att börja tänka på din praktik, APL, VFU eller LIA, och att du vill lära dig mer om vad det finns för roller inom IT-branschen? Just nu har du möjlighet att anmäla ditt intresse till höstens praktikperioder och få uppleva first hand varför vi är störst i Norden på IT-infrastruktur!
 
Vi har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Vi är landslaget i IT-infrastruktur och våra medarbetare brinner för att vara med att bygga ett bättre Sverige med hjälp av IT, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Så för oss är det viktigt att du liksom vi lever dessa värderingar.   
 
Din roll i laget  
Vi har under hösten möjlighet att erbjuda platser inom en rad olika områden, bland annat drift, service och support, it-säkerhet, samverkan med mera! Vi har även möjlighet att erbjuda platser för dig som är har ett säljfokus och vill lära dig mer om IT-branschen. Du kommer under din praktikperiod att få delta i olika typer av projekt beroende på vilket fokus du har. Våra it-supportpraktikanter har fått ta det av hur det är att sitta i en service desk eller jobba med support on site, medan våra it-säkerhetspraktikanter har fått delta i exempelvis sårbarhetsanalyser och ethical hacking ute hos våra kunder. En av de IHM-studenter som varit hos oss har varit drivande i ett större employer branding-event som avslutade hennes praktik. Beroende på dina intressen och ditt fokus kan vi hitta det som passa dig bäst.
 
Kunskaper och erfarenheter  
För att vara aktuell för en praktikplats hos oss inom IT tror vi att du
Har goda kunskaper om hur en dator är uppbyggd och fungerar, samt ett intresse att lära dig mer 
Har ett gott logiskt tänkande och felsökningsmetodik  
Talar och skriver engelska och svenska flytande  
 
Meriterande är även om du  
Läser en eftergymnasial utbildning med IT som fokus  
Har arbetslivserfarenhet inom IT-branschen.   
Har kunskaper inom nätverk (TCP/IP, DNS, DHCP) samt Active Directory (AD).   
 
Personliga egenskaper  
Det viktigaste för oss är dock dina personliga egenskaper och att du visar för oss att du har ett brinnande intresse för IT och teknik och gärna vill lära dig mer, samt att du är målmedveten, nyfiken och utvecklingsbenägen.
 
Vårt erbjudande till dig 
Vi erbjuder dig en spännande praktik, ett mentorskap och en möjlighet för dig att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Du får en möjlighet att bygga dig ett unikt nätverk med kollegor och andra studenter och en möjlighet att delta i våra event och aktiviteter. Vidare får du tillgång till vår interna utbildningsplatform och vidareutbildning inom ditt intresseområde, och vi har flera exempel på studenter som gått vidare till en ansällning hos oss efter avslutad utbildning.
 
Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på våra medarbetares utveckling och att vara TP2B (The Place 2 Be), den bästa platsen för medarbetare, kunder och partners. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av IT-infrastruktur och tillhörande tjänster. Vi gillar att utmana varandra på ett öppet men respektfullt sätt. Det handlar om att sätta tydliga mål och hjälpa varandra gå den vägen vi utmanat oss själva att gå. Vi gör detta tillsammans, tack vare modiga medarbetare som sporras av stora mål och utveckling. Vi är svenska landslaget inom IT-infrastruktur och vi bygger ett bättre Sverige med IT. Vill du vara med?  
 

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Malmö
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Malmö | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)