Inaktiv platsannons

Systemadministratör i Uppsala

Om tjänsten

Sortera på publicering: 2018-06-14

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 42.000 studenter, 7.000 anställda och en omsättning på 6,7 miljarder kronor.

Systemadministratör vid Campus Gotland

Uppsala universitet - Campus Gotland ger det bästa av två världar: det fullskaliga universitetets breda utbud och tyngd inom utbildning och forskning, samt den unika studiemiljön vid ett småskaligt campus. Som Systemadministratör är du organisatoriskt placerad vid avdelningen för Gemensam service och administration.

Anställningen avser en projektanställning med placering vid enheten för Gemensam service på Gotland under perioden 2018-08-15 tom 2019-02-28.

Uppdok är Uppsala universitets lokala installation av det nationella studiedokumentations-systemet Ladok . I Uppdok finns uppgifter om studenter på grund-, avancerad- och forskarnivån samt deras studier, från antagning till eventuell examen. Under tidig höst kommer en ny version av systemet införas vid Uppsala universitet – en förändring som kommer att påverka samtliga studenter och många anställda vid universitet.

Selma är Uppsala universitets utbildningsdatabas som innehåller information om universitetets alla kurser och program. I Selma hanteras processer att ta fram och fastställa kurs- och utbildningsplaner samt universitetets utbildningsutbud varje läsår, informationen skickas till antagning.se, NyA samt universitetets egna utbildningsinformationssidor på webben.

Arbetsuppgifter:

Som systemadministratör inom Uppdok-enheten får du arbeta med ett brett spektrum av uppgifter. Vår viktigaste uppgift är att utbilda, ge råd och stöd till universitetets användare av Uppdok/Ladok och Selma i studiedokumentationsfrågor. Vi ger även service till studenter och allmänhet. Arbetet innebär även i förekommande fall att ta fram användarinformation. Under perioden kommer arbetet vara intensivt och innebära kontinuerlig utveckling av arbetet med användarsupporten.

Kvalifikationskrav:

Vi söker dig som arbetslivserfarenhet inom relevant område, alternativt en relevant kandidatexamen. Arbetsuppgifterna kräver att du är van datoranvändare. Du behöver vara mycket noggrann och har god förmåga att arbeta självständigt men även kan kommunicera din kunskap till övriga på enheten. Du är serviceinriktad och har lätt för att samarbeta med andra. Arbetet innebär många kontakter både internt och externt och vi lägger därför stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Önskvärt och/eller meriterande i övrigt:

Erfarenhet av arbete med Uppdok/Ladok, Selma eller annan utbildningsdatabas. Kännedom om högskoleområdet och högskoleutbildningens organisation. Det är mycket meriterande om du arbetat med användarstöd/support i något administrativt system.

Tillträde: Enligt överenskommelse, snarast.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas, fast lön

Placering: Uppsala universitet, Campus Gotland, enheten för gemensam service

Anställningsform: Projektanställning 6 månader med möjlighet till förlängning

Upplysningar om anställningen lämnas av Enhetschef vid Enheten för gemensam service och administration Tord Berglund, tel. 0498-10 82 80, e-post tord.berglund@uadm.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 22 juni 2018. UFV-PA 2018/2196.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Vi tar enbart emot ansökan på det sätt som beskrivs i annonsen.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej