Inaktiv platsannons

Teknisk webbanalytiker som gillar siffror, teknik och journalistik i Malmö

Nordens ledande medieföretag med över 200 års erfarenhet av mediemarknader i förändring. Vi söker nu dig som är villig att hjälpa oss utveckla vår verksamhet.

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och utveckla Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad digitalt? Nu söker vi dig som går igång på kombinationen av siffror, teknik och journalistik. Vi söker med andra ord en teknisk webbanalytiker för att förstärka vårt digitala produktteam i Malmö/Helsingborg.

Om rollen:

Som teknisk webbanalytiker på HD-Sydsvenskan jobbar du med olika digitala utvecklingsteam och arbetar tillsammans med bland annat sajtchefer, produktägare och utvecklare för att tillsammans förbättra de digitala produkterna sydsvenskan.se och hd.se.

I arbetsuppgifterna ingår:

  • Arbeta som tag-manager och ansvara för den tekniska implementation för att kunna mäta det som ska optimeras
  • Ad-hoc-analyser på förfrågningar från utvecklingsteamet och redaktionen.
  • Genom insikterna som görs sprida dessa vidare och ta fram rekommendationer för hur HD-Sydsvenskans sajter kan och bör utvecklas framåt.
  • Identifiera, analysera och föreslå ändringar av olika flöden i syfte att öka den redaktionella effektiviteten, antalet prenumeranter, räckvidd och insatser i sociala medier.
  • Genomföra A/B- och multivariata tester
  • Arbeta med visualisering av data på skärmar och i dashboards för att visualisera mål och data för redaktionen och utvecklingsteamet.

Teamet:

Du kommer att ingå i en hybridorganisation och tillhör organisatoriskt den centrala analysavdelningen hos Bonnier News i Stockholm. Men dagligen arbetar du hos utvecklingsteamet och redaktionen på HD-Sydsvenskan i Malmö.

Den centrala analysavdelningen är ett team med omkring 15 personer med bland annat datascientists, CRO-specialister, webbanalytiker samt Qlickview-utvecklare. Teamet består av många olika kompetenser som dagligen jobbar i flera olika korsfunktionella team inom Bonnier News.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Malmö
Typ av jobb
Kontor / Administration , IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej