Inaktiv platsannons

Driven föreningsutvecklare till Svenska Röda Korset

Röda Korset är världens främsta katastroforganisation. Vår vision är att ingen människa ska lämnas ensam i en katastrof. Vi finns på plats före, under och efter katastrofer och kriser, i såväl Sverige som i andra delar av världen för att förhindra och lindra mänskligt lidande, skydda liv och hälsa och säkerställa respek­ten för varje människas värdighet.

Om tjänsten

Har du kunskap om föreningsarbete och ett intresse av utbildning och utveckling inom ideell sektor? Är du bra på att skapa goda relationer med människor?

Röda Korset består av ca 800 lokalföreningar som organiserar drygt 30 000 frivilliga. Föreningsenhetens uppdrag är att utveckla föreningsverksamheten f ör att Röda Korset ska bli en modern och attraktiv organisation. Vi arbetar även med att förankra Röda Korsets idé och stärka verksamhetens förmåga att använda och sprida organisationens värderingar samt med att sprida kunskap om folkrätt och hur emblemet får användas.

Arbetet riktar sig i hög utsträckning mot förtroendevalda i Röda Korsets lokalföreningar. En utmaning vi har är att stärka och förbättra föreningarnas organisation när verksamheter ska utvecklas och utökas.

Dina arbetsuppgifter

Arbetet består primärt av att utbilda och processleda styrelser, i med- och motgång, mycket av arbetet går ut på att bygga goda relationer med förtroendevalda. Arbetet kommer att innebära både utveckling av styrelser samt stöd vid problem i form av konflikter eller annat som hindrar arbetet.

Du kommer även att:

  • Bidra till etablering och utveckling av föreningsverksamheten i socioekonomiskt utsatta områden
  • Operativ föreningsutveckling
  • Särskilda insatser i ibland komplicerade situationer och dilemman
  • Leda projekt och arbetsgrupper
  • Utbilda inom föreningsområdet
  • Sprida goda exempel på föreningsutveckling

 

Det här behöver du ha med dig

För att vara framgångsrik i rollen krävs kunskap om föreningsarbete. Förmågan att skapa tilltro och förtroende hos förtroendevalda är av stor vikt. Arbetet innebär många kontakter och möten med frivilliga och förtroendevalda och kräver en nyfikenhet på nya situationer och att du ser möjligheterna med mångfald. Du behöver även ha en god pedagogisk och kommunikativ förmåga samt vara bra på att samarbeta med andra. Du drivs av att arbeta mot mål och resultat och har viljan att göra verksamheten bättre.

Vi söker dig som:

  • Har relevant högskoleutbildning inom ledarskap, organisationsutveckling eller pedagogik
  • Erfarenhet av föreningsverksamhet som ideell eller anställd
  • Erfarenhet av projektledning
  • Kan uttrycka dig bra i tal och skrift
  • Delar Röda Korsets grundprinciper

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Det är meriterande om du kan är intresserad och insatt i användningen av digitala verktyg och lösningar.

 

Vad erbjuder vi dig?

Ett viktigt och varierande jobb i en enhet som brinner för att stärka föreningarna i Röda Korset.

Tjänsten är på heltid, tillsvidare med start så snart som möjligt. Tjänsten är placerad på vårt kontor i Umeå. Sista ansökningsdag är 22/8.

 

Har du frågor? Kontakta gärna Jacob Ingelgren, enhetschef Förening, på 040-326505 eller jacob.ingelgren@redcross.se (Jacob nås from 13/8 pga. semester).

 

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

27-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
ör
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Medicin / Sjukvård, Omvårdnad
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Ör | Omvårdnad | Medicin / Sjukvård | Deltidsjobb