Inaktiv platsannons

Testledare inom e-handel till Axfood IT i Stockholm

Om tjänsten

Axfood är företaget där vi tillsammans skapar inspirerande och tydliga matkoncept i både egenägd och handlarägd regi. Som Testledare kommer du vara med och bidra till Axfoods testarbete i linje med Axfoods övergripande affärsstrategi. Är du redo att ta plats inom Axfoodkoncernen, där kunden alltid står i centrum?

Bli en av oss

Axfood IT utvecklar, förvaltar och tillhandahåller både egenutvecklade system och standardsystem till alla bolag inom Axfoodkoncernen. I detta ingår att arbeta med alla IT-relaterade frågor från daglig drift till mångåriga IT-strategier. På Axfood IT arbetar vi mycket nära verksamheten och är därmed en stark samarbetspartner med stor verksamhetskompetens. Vi har idag en spännande IT-position med många genomförda projekt och förbättringar men även många kommande utmanande förändringar då det händer mycket inom detaljhandel och digitalisering.

Avdelningen Butik består av ett kunnigt och engagerat team som ansvarar för de olika kundprogrammen, B2C/B2B e-handel och mjukvaruutvecklingen i alla fysiska butiker. Vi är idag ca 25 personer med roller som Förvaltningsledare, Systemansvariga, Applikationsspecialister, Testledare, Systemarkitekter och Lösningsarkitekter.

Som Testledare kommer du ansvara för testverksamheten inom e-handeln och kundprogrammen. Hos oss utförs tester inför produktionssättningar av såväl förvaltningsreleaser och agila releaser som utvecklingsprojekt samt i samband med kritiska driftstörningar. Om du vill få chansen att vara med där det ständigt händer saker och du trivs i en roll som Testledare där du är med från kravställning till uppföljning av testarbetet, då kanske du vill bli en av oss?

Det här får du göra

Som Testledare har du en viktig roll där du:

• Planerar, samordnar och leder tester i nära samarbete med bl.a. utvecklare, systemansvariga, applikationsspecialister och andra testledare
• Skapar detaljerad planering av hela testarbetet utifrån de teststrategier vi har
• Kvalitetssäkrar användningsfall
• Deltar i och leder arbetet med att skapa testdata och integrationstester
• Rapporterar upptäckta fel samt kommunicerar status i testarbetet

I rollen kommer du att leda och fördela samtliga testrelaterade uppgifter (inklusive t ex prestanda- och konverteringstester) i förvaltning eller i projekt i samråd med Systemansvariga, Projektledare, andra Testledare samt med verksamheten.

Sist men inte minst får du möjlighet att tillsammans med andra Testledare upprätta teststrategier och du är även med och utvecklar testmetodiken samt sprider kunskap om denna.

Det här förväntar vi oss

Du har följande kvalifikationer:

• Du har relativt lång erfarenhet av testarbete, utveckla teststrategier samt att planera och ta fram testfall
• Högskoleexamen inom relevant område eller motsvarande arbetslivserfarenhet
• Du talar och skriver flytande svenska och kommunicerar obehindrat på engelska i tal och skrift
• Praktisk erfarenhet av testverktyg från Hewlett Packard, Mercury eller Rational är meriterande
• ISTQB-certifiering är meriterande
• Erfarenhet från agil utveckling
• Erfarenhet från kundprogram och/eller e-handel

Som person ser vi gärna att du har hög ambition och är drivande samt effektiv i ditt arbete. Du arbetar på ett välorganiserat sätt och du är mycket kvalitetsmedveten. Vidare vill vi att du har en god social förmåga och har lätt för att samarbeta med andra. I denna roll är det även viktigt att vara lyhörd inför verksamhetens behov.

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Restaurang, Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Detaljhandel | Restaurang | Deltidsjobb