Inaktiv platsannons

Data Scientist i Stockholm

Dagligvaruhandeln är inne i en transformation som gör den till en av de mest spännande branscherna just nu. Vi söker nu data scientist som vill vara med på vår digitaliseringsresa.Axfoodfamiljen består av ett antal framgångsrika matkoncept. Här finns egenägda kedjorna Willys och Hemköp, liksom Tempo, Handlar’n och Direkten som är handlarägda. Grossistförsäljning sker genom kedjan Axfood Snabbgross och partihandel drivs genom Dagab. Axfood är också ägare till Mat.se och Middagsfrid samt delägare i Urban Deli, Eurocash och Apohem.Är du övertygad om att data som genereras av miljontals kunder varje dag kan förändra en verksamhet i grunden och vill du få en möjlighet att kombinera din analytiska förmåga med ditt kommersiella driv? Då vill vi ha med dig på resan!

Om tjänsten

Dagligvaruhandeln är inne i en transformation som gör den till en av de mest spännande branscherna just nu. Vi söker nu data scientist som vill vara med på vår digitaliseringsresa.

Axfoodfamiljen består av ett antal framgångsrika matkoncept. Här finns egenägda kedjorna Willys och Hemköp, liksom Tempo, Handlar’n och Direkten som är handlarägda. Grossistförsäljning sker genom kedjan Axfood Snabbgross och partihandel drivs genom Dagab. Axfood är också ägare till Mat.se och Middagsfrid samt delägare i Urban Deli, Eurocash och Apohem.

Är du övertygad om att data som genereras av miljontals kunder varje dag kan förändra en verksamhet i grunden och vill du få en möjlighet att kombinera din analytiska förmåga med ditt kommersiella driv? Då vill vi ha med dig på resan!

Bli en av oss

Som Data Scientist på Axfoods Affärsutveckling kommer du att få jobba i en snabbrörlig bransch med att förstå kundbeteenden och skapa agerbara insikter och driva mätbara förbättringar. Axfood har just nu ett stort fokus på avancerad analys och accelerera nu takten inom området vilket ger dig en unik möjlighet att vara med på resan att bygga nya lösningar, utveckla nya modeller och vara med att skapa ett team i toppklass.

Du är drivande och proaktiv i att ta fram de bästa analytiska lösningarna och på affärsfrågor, ta fram algoritmer och vara med i utvecklingsprocessen från start till mål. Som Data Scientist får du vara med och påverka i en variation av use case bl.a. inom CRM, Digital kommunikation, e-handel, butik, prognoser etc. Det finns en stor frihet i arbetet och du förväntas driva utveckling av nya modeller med stor kreativitet men även jobba med vidareutveckling och trimning av modeller.

Vidare kommer du kommunicera insikter och stödja beslutsfattare till mer datadrivna och insiktsfulla beslut. Du får möjlighet att jobba med stora mängder av välstrukturerad data och väldigt marknadsnära frågor i en bransch som alla kan relatera till, alla har ju en relation till mat!

Tjänsten är på avdelningen Digital innovation som ingår i koncernfunktionen strategi- och affärsutveckling. Strategi och affärsutveckling driver Axfoodkoncernens utveckling av e-handel, avancerad analys, kundprogram, digital marknadsföring och digitala hjälpmedel i butik i nära samarbete med andra delar av koncernen. Vi är även ansvariga för etablering och utveckling av våra butiker, omvärldsbevakning och koncernens strategiarbete. Dina kollegor är affärsutvecklare, data scientists, e-handels specialister, etablerare, affärsanalytiker och många fler.

Axfood är i ständig utveckling och arbetar medvetet och långsiktigt tillsammans med dig för att du ska utveckla din kompetens. För rätt person finns stora möjligheter att utvecklas hos Axfood!

Det här förväntar vi oss

• Du kan driva ditt arbete på ett självständigt och strukturerat sätt samtidigt som du trivs med att samarbeta och hjälpa dina kollegor
• Du har ett stort kundfokus och strävar alltid efter att leverera hög kvalitet.
• Du har examen inom statistik, matematik, datavetenskap eller annan relevant utbildning
• Du har nyligen tagit examen eller arbetat i något år
• Du har förmåga att identifiera affärsmöjligheter och omsätta dessa till analytiska frågeställningar och skapa insikter från data.
• Du har erfarenhet och en stor passion för modellering/ Machine Learning samt erfarenhet av olika programmeringsspråk t ex Python, Java, Scala, R eller SQL
• Du har kapacitet att förstå och tolka stora datamängder och med lätthet kan ta till dig olika verktyg och plattformar, t ex AWS och SPSS
• Du har mycket goda kunskaper i att visualisera och förmedla agerbara insikter.
• Det är meriterande om du har erfarenhet inom CRM eller digital kommunikation.

Publicerad den

17-05-2019

Extra information

Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Restaurang, Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis