Inaktiv platsannons

Etableringschef i Stockholm

Om tjänsten

Hemköp är butikskedjan för matintresserade människor och kännetecknas av personlig service med tonvikt på färskvaror och ett brett sortiment. 2016 valdes vi till ”Sveriges starkaste kedja” och det är tydligt att både kunder och medarbetare trivs i butikerna, samtidigt som det attraktiva och prisvärda sortimentet blir alltmer känt. I januari 2018 blev Tempo en del av Hemköp och tillsammans utgör bolaget cirka 350 butiker, egen- och handlarägda.

Bli en av oss

Som Etableringschef kommer du vara med och bidra till att både strategiskt och operativt leda och utveckla arbetet inom etablering för Hemköpskedjan. Du ingår i ledningsgruppen och kommer ha ett tätt samarbete med Axfoods centrala funktion Struktur & Etablering. Butiken är vår scen och varje detalj är en chans att göra skillnad. Är du redo att ta plats inom Hemköp, där kunden alltid står i centrum?

Det här får du göra

I rollen som Etableringschef på Hemköp kommer du att ansvara för att Hemköpskedjan fortsätter växa enligt den tillväxtplan som finns och att ombyggnationer och nybyggnationer genomförs enligt budget och tidsram. Du har ett helhetsansvar för hela etableringskedjan; från läge och placering, planritningar i enlighet med koncept, till hela byggprocessen fram till butiken öppnar. I din roll ingår också att fördjupa och etablera samarbeten och synergier med andra delar av Axfood och driva den strategiska agendan gentemot ledning och styrelse. Du driver och proaktivt utvecklar din enhets organisationsstruktur och bemanning i enlighet med affärsmålen och ansvarar för löpande uppföljning av nyckeltal.

Dina arbetsuppgifter innebär bland annat att ge dagligt stöd och coaching till enhetens teamchefer och medarbetare, undersöka och besöka potentiella nya lägen och fastigheter, besöka befintliga bygg- och ombyggnadsprojekt samt agera kravställare och rådgivare internt. Som Etableringschef kommer du att leda en grupp om 15 personer som arbetar med byggprocessen, projektledning och butiksdesign. Vidare rapporterar du till Hemköps VD Thomas Gäreskog. Du är placerad på Axfoods huvudkontor på Torsplan i centrala Stockholm. Resor förekommer, ca 1-2 dagar/vecka.

Det här förväntar vi oss

För att lyckas i rollen ser vi att du har en akademisk examen inom ekonomi, teknik eller motsvarande. Du har arbetat med etableringsfrågor i en större organisation i minst 10 år och har goda kunskaper inom avtal, förhandlingar och bygg och du har sannolikt en gedigen bakgrund inom dagligvaruhandel och retail. Du är en stabil och trygg ledare med erfarenhet av framgångsrikt förändringsarbete, en god vana av att agera kravställare både internt och externt och en förmåga att bedriva både operativt och strategiskt arbete. Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift. Det är meriterande om du dessutom har erfarenhet från livsmedelsbranschen och/eller fastighetsägarsidan, projektledarerfarenhet och erfarenhet av att arbeta med och har lett tvärfunktionella team.

Som person är du driven och resultatorienterad och har en mycket god förmåga att leda och utveckla andra. Du är kommunikativ och arbetar strukturerat och lösningsorienterat, du bygger goda och långsiktiga relationer. Att kunna leda och navigera i en föränderlig miljö kommer vara avgörande för att lyckas i rollen.

För oss är gott ledarskap nyckeln till framgång. Som ledare är du tydlig i språk, budskap och handlingar. Du sätter mål och visioner tillsammans med dina medarbetare och skapar delaktighet, glädje och engagemang. Du leder med hjälp av Hemköps kärnvärden. Vidare har du ett genuint intresse för försäljning och att utveckla företagets affär. Du är öppen för förändring, värderar möjligheter mot risker och vågar prova nya idéer.

Publicerad den

20-05-2019

Extra information

Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Restaurang, Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis