Inaktiv platsannons

Projektledare i Gävle

Om tjänsten

Välkommen att söka jobb hos oss som Projektledare. Vi vill ha din ansökan senast den 8 januari.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 700 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.

På järnvägssträckan Gävle - Sundsvall reser varje dag människor till och från studier, fritid och arbeten, med bagaget fullt av idéer och kunskap som utvecklar hela regionen. Vi vill byta dagens enkelspår mot dubbelspår hela vägen mellan Gävle och Sundsvall. Med nytt dubbelspår kan vi minska restiden mellan Sundsvall och Stockholm till 2 timmar.

Nu drar vi igång ytterligare en delsträcka, den fyra mil långa etappen Gävle-Kringlan (Axmartavlan) vilket är regionens största projekt. När vi nu ska utvidga projektorganisationen söker vi erfarna projektledare med inriktning utredning/projektering som vill vara med och leda arbetet med planprocess och projektering.

Vi söker också dig som vill jobba med våra andra järnvägsprojekt. De befinner sig i olika skeden, allt från projektering till produktion.

Arbetsuppgifter

Som projektledare investering arbetar du med att leda investeringsprojekt från planering till byggande. Du ansvarar för att projektet genomförs utifrån beslutad omfattning och inom beslutade tids- och kostnadsramar, dvs. ansvarar för tid, kostnad och innehåll. Vid projektets avslut ansvarar du för att projektet överlämnas till förvaltning.

Du har ekonomiskt ansvar för projektets genomförande och följer kontinuerligt upp verksamheten mot uppsatta mål. Det innebär även att du fattar beslut om åtgärder inom projektets ramar samt ansvarar för att krav uppfylls enligt de regelverk som reglerar vår verksamhet. Arbetet drivs i projektform där du samarbetar med interna specialister och externa konsulter och entreprenörer. Tillsammans med upphandlingsstöd ansvarar du för upphandling av konsult och entreprenör.

I de flesta sammanhang står du i centrum för frågor som berör projektet. En viktig del i arbetet är samråd och kommunikation med berörda intressenter, allmänheten och andra myndigheter. En kontinuerlig dialog med den interna beställaren under projektets gång är också viktigt.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har en teknisk högskoleutbildning (180 hp/120 p), men du kan även ha en annan bakgrund kompletterad med en gedigen erfarenhet från projektledning och/eller branscherfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • är en erfaren projektledare/uppdragsledare som har flerårig arbetslivserfarenhet av projektledning/uppdragsledning, alternativt flerårig erfarenhet som platschef/arbetsledare inom anläggningssektorn
  • har dokumenterad kunskap inom AB, ABT och ABK
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har körkort för personbil.

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av projekt inom samhällsutveckling, exempelvis väg- eller järnvägsprojekt
  • har erfarenhet av större projekteringsuppdrag där du har samlat på dig erfarenheter av planläggning enligt lagen om byggande av järnväg/väg och eller plan- och bygglagen
  • har flerårig produktionserfarenhet av järnvägsanläggning
  • har kunskaper i konsult- och entreprenadjuridik
  • goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift
  • har erfarenhet av stora komplexa projekt inom anläggningssektorn.

Som person är du självgående. Du har en mycket god förmåga att kommunicera, samarbeta och samverka med enskilda individer och större grupper. Du är även strukturerad och har goda ledaregenskaper.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Observera att det tydligt måste framgå i din ansökan hur du uppfyller skallkrav och meriterande krav. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Intervjuort är Gävle och intervjuer planeras att hållas under v. 6 och 7. I urvalsprocessen kommunicerar vi genom mail, håll därför utkik i din mailkorg regelbundet.

Ansök senast Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-01-08

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Gävle
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej