Inaktiv platsannons

Entusiastisk Djurvårdare i Stockholm

Parken är din scen, gästerna din förväntansfulla publik och tillsammans med dina kollegor är du med och skapar oförglömliga upplevelser och sagolika minnen för tusentals barn och vuxna varje dag.

Om tjänsten

Nu söker vi en erfaren djurvårdare till Rovfågel/Sydamerika. Djurvårdare på Kolmården arbetar för att överträffa våra gästers förväntningar. Med fingertoppskänsla och scennärvaro ska du leverera informativa visningar i världsklass för våra gäster, varje gång! I rollen som djurvårdare på Rovfågel/Sydamerika är du en del av ett arbetslag som säkerställer högsta möjliga välfärdsstandard för Kolmårdens alla djur. Djurvårdare ansvarar för att anläggningar och stall är exceptionellt rena, för att djuren utfodras regelbundet och på rätt sätt samt för att de får den berikning och stimulans de behöver. Det krävs även att djurvårdare noggrant observerar djuren och deras beteende dagligen, att de tränar djuren för hanteringsbeteenden och visningar, loggar aktivitet och hälsa i detalj och assisterar vid veterinära ingrepp samt djurtransporter. Andra arbetsuppgifter består av coaching och handledning av praktikanter och säsongsanställda. Djurvårdare förväntas ha ett starkt, kontinuerligt samarbete med Kolmårdens hållbarhet-, forskning- och utbildningsavdelningar. Sist, men absolut inte minst: Kolmårdens mission är att inspirera barn och vuxna till ett livslångt engagemang för djur och natur. Naturligtvis förväntas djurvårdare leverera guidade turer och många andra inlärningsaktiviteter i världsklass för våra gäster, företagsgrupper, skolklasser samt genom olika typer av media.

Du har minst 3 års erfarenhet av att jobba med exotiska djur, gärna fåglar. Du har stor förståelse och uppskattning för djurvälfärd och bred kunskap samt praktisk erfarenhet av djurträning med fokus på positiv förstärkning.  Främst söker vi dig som har erfarenhet av träning av fåglar samt någon som trivs i rampljuset och har lätt för att trollbinda en publik när de informerar våra gäster i mikrofon i form av guidningar och visningar. Du är noggrann, flexibel, prestigelös, entusiastisk och lösningsfokuserad. Du tycker att det är lätt att demonstrera positivt och professionellt beteende i arbetet. Det är även viktigt för oss att du brinner för gästservice i världsklass! Vi ser också att du är vid god fysisk kondition då arbetet är fysiskt tungt. B-körkort är ett krav.

I arbetet ingår helger, storhelger samt arbete på sommaren. Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning. Sista ansökningsdag är den 24 februari men urval sker löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag!

Har du frågar om tjänsten är du välkommen att kontakta Rosanna Franzén och för frågor om rekryteringsprocessen kontakta Tilda Nyström.

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Turism, Restaurang
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Restaurang | Turism | Deltidsjobb