Inaktiv platsannons

Projektassistent i lingvistik i Uppsala

Om tjänsten

Sortera på publicering: 2019-02-14

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Beskrivning:
Institutionen för lingvistik och filologi är en internationell miljö med drygt 80 anställda. Vi bedriver utbildning och forskning i de europeiska klassiska språken, asiatiska språk och kulturer, samt datorlingvistik och lingvistik. Utbildning erbjuds på grund- och avancerad nivå i över 20 språk till våra 1400 studenter, samt inom forskarutbildning. Institutionen har en bred forskningsprofil och vi har många externt finansierade forskningsprojekt, ofta med internationellt samarbete.

Arbetsuppgifter:
Arbetsuppgifterna består av att göra jämförelser mellan språk med hjälp av databaser och datamodeller. Däri ingår att utveckla metoder för (halv-automatisk datainsamling samt att utveckla metoder för historisk analys av språkliga data.

Kvalifikationskrav:
Goda kunskaper i klassisk historisk lingvistik samt goda kunskaper om matematiska modeller för analys av språk (särskilt sådana som även används inom biologin).

Ansökan:
Ansökan ska innehålla:

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Så snart som möjligt.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2019-06-01.

Anställningens omfattning: 50%

Upplysningar om anställningen lämnas av:
Biträdande universitetslektor Harald Hammarström, epost Harald.Hammarstrom@lingfil.uu.se, tel 018-471 1449

Välkommen med din ansökan senast 2019-03-01, UFV-PA 2019/243 

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej