Inaktiv platsannons

Koordinator i Uppsala

Om tjänsten

Sortera på publicering: 2019-02-14

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.

Institutionen för immunologi, genetik och patologi vid Uppsala universitet () har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inriktade på bl.a cancer, autoimmuna och genetiska sjukdomar. En av grundtankarna vid institutionen är att stimulera translationell forskning och därmed en närmare samverkan mellan medicinsk forskning och sjukvården. Forskning bedrivs inom medicinsk och klinisk genetik, klinisk immunologi, patologi, neuroonkologi, vaskulärbiologi, strålningsvetenskap samt molekylära verktyg. Delar av verksamheten är även integrerad med avdelningarna för onkologi, klinisk genetik, klinisk immunologi, klinisk patologi och sjukhusfysik vid Akademiska sjukhuset. Institutionen har undervisningsuppdrag på ett antal programutbildningar och masterprogram inom den medicinska fakulteten samt ett antal utbildningar inom teknisk-naturvetenskapliga vetenskapsområdet. Institutionen omsätter omkring 400 miljoner kronor, varav drygt hälften är externa forskningsbidrag. Antalet anställda är ca 340, varav ca 100 är doktorander, och det finns totalt över 600 verksamma i arbetsstyrkan. 

Arbetsuppgifter:
I U-CAN-projektet samlas prov och data från patienter med cancer i syfte att användas för forskning. Projektet är i dagsläget verksamt inom ett 10-tal olika diagnoser och involverar därför nära samarbete med många delar av Akademiska sjukhuset. Arbetsuppgifterna består till cirka hälften av att koordinera och administrera provtagningen av patienter inom de diagnosområden där U-CAN är verksamt genom att följa patientgrupper och samverka med sjuksköterskor vid olika kliniker så att provtagning sker enligt fastställda rutiner.
U-CAN-projektet är även mitt i uppbyggnaden och lanseringen av ett nytt IT-system för provhantering kopplat till patientdata. En annan arbetsuppgift är därför att medverka i uppbyggnaden av IT-systemet genom att t.ex. förbereda existerande data för import. En återkommande uppgift blir även att kontinuerligt registrera och komplettera nya kliniska patientdata samt att kontrollera datas riktighet.
Vissa andra administrativa uppgifter kommer att ingå i arbetet, och över tid kommer arbetsuppgifterna att kunna variera beroende på nya krav, behov och prioriteringar som uppstår inom U-CAN projektet.

Kvalifikationskrav:
Vi söker en främst en person med legitimation inom ett vårdyrke (sjuksköterska, apotekare, BMA eller liknande), men även andra medicinska grundutbildningar på minst masternivå kan vara aktuella (ex. biomedicinare). Du måste ha god generell datavana, kunna arbeta strukturerat och möta deadlines samt vara intresserad av arbeta för att främja cancerforskning. Flexibilitet, initiativförmåga och personligt driv är egenskaper vi eftersöker.
Att kunna tala och skriva flytande svenska är ett krav. Du skall vara bekväm med att arbeta både självständigt och i grupp, att arbeta proaktivt samt med att ta eget ansvar för att uppnå de mål som skall nås. Att på ett professionellt och serviceinriktat sätt kunna samarbeta gentemot många olika roller (forskare, läkare, sjuksköterskor, patienter, IT-utvecklare, m.fl.) är av stor betydelse. Vi kommer att fästa stor vikt vid personlig lämplighet.

Önskvärt/meriterande i övrigt:
Erfarenhet av arbete med journalsystem, särskilt Cosmic. Erfarenhet av att arbeta med forskningsdatabaser och/eller registerforskning. Erfarenhet från kliniskt arbete och/eller forskning inom områdena cancer, onkologi och/eller patologi. God kunskap i medicinsk terminologi.  

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2019-04-01 eller efter överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av
Per-Henrik Edqvist, per-henrik.edqvist@igp.uu.se, 018-471 4815
Camilla Nilsson, 018-4710000

Välkommen med din ansökan senast den 6 mars 2019, UFV-PA 2019/409.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Publicerad den

27-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Uppsala
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej