Inaktiv platsannons

Sommartjänst till Barnverksamheten på Röda Korsets Behandlingscenter Malmö

Röda Korset är världens främsta katastroforganisation. Vår vision är att ingen människa ska lämnas ensam i en katastrof. Vi finns på plats före, under och efter katastrofer och kriser, i såväl Sverige som i andra delar av världen för att förhindra och lindra mänskligt lidande, skydda liv och hälsa och säkerställa respek­ten för varje människas värdighet.

Om tjänsten

Röda Korsets Behandlingscenter finns på sex platser i Sverige, en i vårdsammanhang unik resurs som helt och hållet inriktas på behandling av krigsskadade och/eller torterade migranter i form av psykoterapeutisk, psykosocial, fysioterapeutisk/sjukgymnastisk och medicinsk behandling. Många av patienterna har själva varit utsatta för krigsrelaterat våld, tortyr och övergrepp, andra har traumatiserats genom att bli vittne till krigets fasor och se närstående drabbas.

 Hur arbetar vi?

I Barnverksamheten arbetar vi med stöd för att minska utsattheten för barn i familjer som är traumatiserade av krig tortyr och/eller flykt. Barnen som vi träffar har ofta egna traumatiska upplevelser och vi vet att i samtliga fall där barn lever tillsammans med en anhörig som har krigs- och tortyrtrauman finns en risk för att barnen får den anhöriges traumasymptom. Vi arbetar för att stärka barnen och hitta sätt för dem att må bra, att stärka föräldrarna i sin föräldraroll samt att stärka relationer inom familjen.

 Arbetsbeskrivning

  • Planering, genomförande samt uppföljning av sommarläger och sommaraktiviteter
  • Samordna, rekrytera och utbilda de frivilliga som kommer delta under sommaren
  • Samordna deltagare till de olika sommarverksamheterna

Du kommer i huvudsak att arbeta självständigt under sommaren med att planera och leda lägret och aktiviteterna, men med stöd av verksamhetsansvarig och projektledare, samt tillsammans med övrig personal på behandlingscentret, de frivilliga och relevanta samarbetspartners.

Målstyrd arbetstid tillämpas, kvälls- och helgarbete ingår i tjänsten. Under perioder förekommer hög arbetsbelastning, främst under sommarlägren som äger rum 17 – 29 juni, då du även kommer att sova på plats. Detsamma gäller under utbildningshelgen för de frivilliga 8 – 9 juni.

Övrig tid är arbetet förlagt på dagtid med placering på Röda Korsets kontor i Malmö. 

Vi söker dig som är/har:

  • Pågående eller avslutad relevant eftergymnsialutbildning/erfarenhet
  • Ett genuint intresse för målgruppen samt erfarenhet av arbete med barn
  • Erfarenhet av kolloverksamhet
  • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
  • Körkort samt god körvana

Det är även meriterande om du:

  • Är flerspråkig
  • Erfarenhet av projektledning och självständigt arbete
  • Tidigare arbete med barn och unga med primär alternativt sekundär traumatisering
  • Erfarenhet av den ideella/frivilliga sektorn

Personliga egenskaper:

Då arbetet ställer krav på självständigt arbete behöver du vara ansvarstagande, självgående och ha en välutvecklad förmåga att driva ditt eget arbete framåt. Du är lösningsfokuserad och duktig på att samarbeta med andra. Du som söker delar Röda Korsets värderingar.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder vi dig? Du får möjlighet att bli del av ett team i utveckling! Inte minst innebär tjänsten en chans till erfarenhets- och kunskapsutbyte med kloka och erfarna kollegor från olika yrkesgrupper och möjlighet att bidra till en av världens främsta katastroforganisationer.

Tjänsten avser en visstidsanställning på heltid under sommaren 15 maj – 15 augusti 2019.

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta verksamhetsansvarig Elin Magnusson som enklast nås på: elin.magnusson@redcross.se  

 

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Malmö
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Medicin / Sjukvård, Omvårdnad
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej