Inaktiv platsannons

Inköpsspecialist Sustainable Sourcing & Development i Frövi

BillerudKorsnäs koncerngemensamma inköpsfunktion ansvarar för att på både kort och lång sikt säkerställa kostnadseffektiv och hållbar försörjning av råmaterial, maskiner, material och tjänster. Vår inköpsfunktion är organiserad inom tre huvudområden; tvärfunktionella kategoriteam, operativ försörjning och projekt.  Målet är lägre kostnader genom kontinuerliga förbättringar, standardisering, samverkan samt leverantörsutveckling. Vi söker nu driven Inköpsspecialist inom området Sustainable Sourcing & Development  med placering vid något av våra bruk (Frövi, Karlsborg, Gruvön, Gävle, Skärblacka) eller huvudkontoret i Solna. Vi erbjuder ett självständigt och utvecklande arbete i internationell miljö. Du kommer att få en viktig roll i utvecklingen av hållbarhetsarbetet inom vår inköpsverksamhet. Om tjänsten Du kommer inom Inköpsfunktionen ansvara för leverantörsutvärderingar, leverantörsrevisioner, hållbarhetsrapportering, ledningssystem samt att utveckla vårt kommande leverantörsutvecklingsprogram. Du agerar huvudrepresentant för Inköpsfunktionen vid certifieringar och kundrevisioner. Arbetet innebär nära samarbete med koncernens Hållbarhetsfunktion och andra berörda funktioner och organisationer. För att lyckas i denna roll krävs en balans mellan hållbarhetsfokus och affärfokus samt en kombination av noggrannhet och utvecklingsvilja. Arbetet förutsätter en del resor till våra produktionsanläggningar och leverantörer. Du rapporterar till chefen för Strategiskt Inköp Produktion & Indirekt. Kvalifikationer Vi söker dig med högskoleutbildning inom teknik eller ekonomi. Vi förutsätter att du har ett starkt hållbarhetsintresse samt ett intresse för affärer. Förmodligen har du jobbat några år inom en kvalificerad internationell inköps- eller säljorganisation. Du känner nu att du vill kombinera denna erfarenhet med en mer framåtblickande möjlighet att påverka både oss och våra leverantörer mot en mer hållbar värld, och du vet att störst utväxling på detta arbete erhålls om det även bidrar till ökad lönsamhet. God vana av hållbarhetsarbete, analyser, utvärderingar, IT-verktyg och en förmåga att förstå komplexa processer är ett krav. Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift är en förutsättning, och erfarenhet av arbete i global miljö är meriterande. Personliga egenskaper Arbetet som Inköpsspecialist för Sustainable Sourcing & Development förutsätter mycket kontakter både externt och internt, vilket innebär att du är utåtriktad och har god förmåga att interagera och kommunicera med andra människor.  För att vara framgångsrik krävs att du är drivande, proaktiv och affärsmässig. Du som söker är strukturerad, noggrann, analytisk och förändringsbenägen. Du kommer att trivas och utvecklas hos oss om du delar vår värdegrund: tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper, värderingar och din förmåga att nå resultat. Vi eftersträvar mångfald på vår arbetsplats!

Om tjänsten

BillerudKorsnäs koncerngemensamma inköpsfunktion ansvarar för att på både kort och lång sikt säkerställa kostnadseffektiv och hållbar försörjning av råmaterial, maskiner, material och tjänster. Vår inköpsfunktion är organiserad inom tre huvudområden; tvärfunktionella kategoriteam, operativ försörjning och projekt.  Målet är lägre kostnader genom kontinuerliga förbättringar, standardisering, samverkan samt leverantörsutveckling.

Vi söker nu driven Inköpsspecialist inom området Sustainable Sourcing & Development  med placering vid något av våra bruk (Frövi, Karlsborg, Gruvön, Gävle, Skärblacka) eller huvudkontoret i Solna. Vi erbjuder ett självständigt och utvecklande arbete i internationell miljö. Du kommer att få en viktig roll i utvecklingen av hållbarhetsarbetet inom vår inköpsverksamhet.

Om tjänsten
Du kommer inom Inköpsfunktionen ansvara för leverantörsutvärderingar, leverantörsrevisioner, hållbarhetsrapportering, ledningssystem samt att utveckla vårt kommande leverantörsutvecklingsprogram. Du agerar huvudrepresentant för Inköpsfunktionen vid certifieringar och kundrevisioner. Arbetet innebär nära samarbete med koncernens Hållbarhetsfunktion och andra berörda funktioner och organisationer. För att lyckas i denna roll krävs en balans mellan hållbarhetsfokus och affärfokus samt en kombination av noggrannhet och utvecklingsvilja. Arbetet förutsätter en del resor till våra produktionsanläggningar och leverantörer. Du rapporterar till chefen för Strategiskt Inköp Produktion & Indirekt.

Kvalifikationer
Vi söker dig med högskoleutbildning inom teknik eller ekonomi. Vi förutsätter att du har ett starkt hållbarhetsintresse samt ett intresse för affärer. Förmodligen har du jobbat några år inom en kvalificerad internationell inköps- eller säljorganisation. Du känner nu att du vill kombinera denna erfarenhet med en mer framåtblickande möjlighet att påverka både oss och våra leverantörer mot en mer hållbar värld, och du vet att störst utväxling på detta arbete erhålls om det även bidrar till ökad lönsamhet. God vana av hållbarhetsarbete, analyser, utvärderingar, IT-verktyg och en förmåga att förstå komplexa processer är ett krav. Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift är en förutsättning, och erfarenhet av arbete i global miljö är meriterande.

Personliga egenskaper
Arbetet som Inköpsspecialist för Sustainable Sourcing & Development förutsätter mycket kontakter både externt och internt, vilket innebär att du är utåtriktad och har god förmåga att interagera och kommunicera med andra människor.  För att vara framgångsrik krävs att du är drivande, proaktiv och affärsmässig. Du som söker är strukturerad, noggrann, analytisk och förändringsbenägen. Du kommer att trivas och utvecklas hos oss om du delar vår värdegrund: tänka nytt, samarbeta, ta ansvar och skapa värde. Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper, värderingar och din förmåga att nå resultat.

Vi eftersträvar mångfald på vår arbetsplats!

Publicerad den

03-04-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Frövi
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej