Inaktiv platsannons

Sektionschef Lut & Kraft i Skärblacka

Om tjänsten


Tänk om kunde bidra till en hållbar miljö? Tänk om du kunde vara med och skapa en trygg och säker arbetsplats genom ett hållbart ledarskap? Tänk om du är vår nästa sektionschef för Lut & Kraft?

Produktionsanläggningen i Skärblacka är en världsledande tillverkare av högkvalitativt vitt maskin-glättat kraftpapper, säckpapper och fluting. Skärblacka Bruk har en total produktionskapacitet om 460 000 ton/år och har cirka 700 anställda. Produktionssidan vid Skärblacka Bruk innefattar ett Pappersbruk och en Sulfatfabrik.

Sulfatfabriken består av tre sektioner; Renseri, Massa och Lut/Kraft. Lut och Kraft ansvarar bl a för att tillverka renat vatten, återvinna och framställa kemikalier samt för att leverera energi i form av ånga till massa- och pappersproduktionen.

Vi söker nu en sektionschef för Lut & Kraft som brinner för teknik- såväl som personalutveckling!

Vi erbjuder dig möjligheten att jobba med professionella kollegor inom branschen och vi ger dig möjlighet att fortsätta utvecklas som ledare i vårt hållbara ledarskapskoncept.

Om tjänsten
Som sektionschef har du det övergripande ansvaret för verksamheten inom Lut & Kraft. Du ingår i Sulfatfabrikens ledningsgrupp och rapporterar direkt till avdelningschefen.

Din uppgift är att ansvara för driften inom verksamhetsområdet med fokus på arbetsmiljö och säkerhet. I tjänsten ingår även att medverka vid utformning av övergripande strategi, mål och planer för Sulfatfabriken. Dessa planer bryts ner i en plan för Lut & Kraft med tillhörande mål och aktiviteter samt budget som följs upp regelbundet.

Inom sektionen arbetar drygt 50 skiftgående operatörer. Du har direkt personalansvar för 1 driftstekniker, 2 driftsingenjörer samt 1 produktionstekniker på dagtid. Ditt ansvar är att tillse att målstyrning, förbättringsarbete och personalfrågor bedrivs på ett utvecklande och stimulerande sätt och att personalens kompetens möter verksamhetetens krav.

Kvalifikationer
Du har civilingenjörsexamen eller motsvarande väldokumenterad kompetens och erfarenhet. För att lyckas i tjänsten behöver du ha minst tre års erfarenhet från en chefsbefattning. Du ska ha erfarenhet av arbete inom processindustrin, gärna massa/papper eller energi. Du ska kunna uttrycka dig väl i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper
Vi förutsätter att du har ett genuint intresse för skydd- och säkerhetsarbete samt personal- och produktionsutveckling. Du har förmågan att se helheten samt är strukturerad och drivande i ditt arbetssätt. Vidare är det viktigt att du har integritet och är kommunikativ och trygg i ditt ledarskap.

Publicerad den

01-04-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Skärblacka
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej