Inaktiv platsannons

Korrelation mellan visuell bedömning och instrumentell mätning av tryckflammighet i Frövi

Uppdrag Att utföra korrelationsanalys av resultat mellan visuell bedömning (Parvis visuell bedömning) och instrumentell mätning av tryckflammighet (Mottling Expert). Vi behöver göra en noggrann analys av kartong- och pappersprover, tryckta i flexo och offset. Bedömning utförs på fulltons och rasterområden i olika våglängder samt olika lineaturer (LPI).

Om tjänsten

Uppdrag
Att utföra korrelationsanalys av resultat mellan visuell bedömning (Parvis visuell bedömning) och instrumentell mätning av tryckflammighet (Mottling Expert). Vi behöver göra en noggrann analys av kartong- och pappersprover, tryckta i flexo och offset. Bedömning utförs på fulltons och rasterområden i olika våglängder samt olika lineaturer (LPI).

Bakgrund
Tryckflammighet ser ut som ojämnheter i tryckta områden, och det finns flera metoder för att bedöma den. En av dem är den välbekanta Parvisa visuella bedömningen, där man presenterar tryckta prover i olika parvisa kombinationer. En bedömningspanel brukar bestå av flera bedömare. Varje bedömares uppgift är att definiera vilken prov i provparet har högre nivå av flammigheten. Det finns ett särskilt bedömningssystem och resultaten varierar mellan 0 och 2, där 2 representerar det bästa provet dvs lägsta nivån av flammigheten.

Den instrumentella metoden är baserad på bedömningen av skannade tryckta prover, som utförs av Mottling Expert programmet. Resultatet av beräkningar presenteras i olika våglängder, och högsta värdet representerar provet med högsta nivån av flammigheten.  

De senaste åren har vi lagt märke till att de instrumentella resultaten inte alltid korrelerar med resultaten från den visuella bedömningen. Det gör att vi inte kan lita på de resultaten. Om någonting har ändrats under åren sedan programmet blev lanserat, krävs det justering för att det blir relevant igen. 

Teoretisk del

Praktisk del

Slutresultat

 

För att kunna utföra den praktiska delen behöver du vara några dagar på plats på kartongbruket i Frövi.

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Frövi
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej