Inaktiv platsannons

Konstruktörer - Forsmarks Kraftgrupp i Gävle

Om tjänsten

Vill du ha ett utmanande arbete inom el och/eller automation? Hos oss får du möjlighet till utmaning och problemlösning i en spännande miljö som präglas av samarbete och kunskapsåterföring.

Du får ansvar för att på detaljnivå medverka till förändringar och moderniseringar i våra tre kärnkraftsreaktorer. Arbetet sker i huvudsak i projektform där du tillsammans med kollegor, och ibland leverantörer, från olika discipliner skapar förutsättningar för en väl genomarbetad helhetslösning. Vid införandet utgör du ett stöd till montage, provning och driftsättning.

För att komma in i rollen som konstruktör erbjuder vi ett mentorskap/adeptskap där du tillsammans med erfaren kollega får lära dig hur vi arbetar med konstruktionsuppdrag. Dessutom ingår interna och externa utbildningar samt praktik på andra enheter som en del av introduktionen.
 
Huvudsakliga arbetsuppgifter
• Ta fram och utveckla regler för konstruktion, funktionalitet och systemlösningar
• Skriva dimensionerings- och beräkningsrapporter
• Arbeta med teknisk kravställning i upphandlingsunderlag
• Ta fram konstruktionsunderlag för apparater av olika slag, inklusive hård- och mjukvara
• Arbeta med dokumentation och säkerhetsgranskning
 
Vi erbjuder ett varierande och roligt arbete där du arbetar både självständigt och i team. Vi arbetar inom både hög- och lågspänning, olika signaltyper och styrsystem. Då arbetet ofta sker i projektform arbetar du tillsammans med deltagare från andra kompetensområden inom företaget vilket ger bred bild av helheten.
 
Kvalifikationer
• Civil- eller högskoleingenjör inom teknikområdet. Alternativ har du en teknisk gymnasieutbildning med flerårig arbetslivserfarenhet inom teknikområdena
• Gärna arbetslivserfarenhet inom el och/eller automation men det är inte ett krav
 
Det är meriterande om du har elbehörighet och kunskaper om montagebestämmelser.
• Har du elbehörighet och kunskaper om montagebestämmelser är det meriterande
• Har du erfarenhet av ABB/Siemens automationssystem är det meriterande
 
Som person är du självgående, noggrann och du tar ansvar för ditt arbete. Du har lätt för att samarbeta med andra och du är bra på att skapa kontakter och att vårda dina relationer. Du har ett genuint intresse för teknik, el och automation. Du bör trivas i en roll där både tekniskt djup och vidareutveckling av arbetsrutiner är en naturlig del. I arbetet ingår att författa olika typer av dokument, vi ställer krav på att du behärskar både svenska och engelska i tal och i skrift.
 
Placeringsort
Forsmark. Du har även möjlighet att använda våra distansplatser i Gävle, Uppsala eller Solna eller arbeta hemifrån när det fungerar för ditt dagliga arbete.
 
Det går bussar som anländer till Forsmark varje vardag 7:15 och åker därifrån 15:45. Vi erbjuder även arbetsbussar på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark. De avgår från respektive centralstation 7.00 och åker tillbaka igen från Forsmark 15.00. På arbetsbussarna får du möjlighet att arbeta på restid - du jobbar helt enkelt på bussen. 
 

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Gävle
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Gävle | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)