Inaktiv platsannons

Sektionschef Arbetsmiljö & Säkerhet i Skärblacka

Om tjänsten

Om tjänsten
Som Sektionschef Arbetsmiljö & Säkerhet ansvarar du för Arbetsmiljö- och Säkerhetsgrupperna som består av befattningarna arbetsmiljöingenjör, brand- och säkerhetsansvarig, brand- och säkerhetstekniker samt arbetsställets samordnande huvudskyddsombud.
Tillsammans med din grupp ansvarar ni för att för att stötta brukets organisation i det systematiska arbetsmiljöarbetet, men också för att proaktivt utmana organisationen att hela tiden utveckla och förbättra arbetet. Arbetsmiljöarbetet bedrivs i nära samarbete med våra linjeorganisationer i Skärblacka, vilket ger utrymme och möjlighet till utbyte och ett bredare perspektiv i utvecklingsarbetet. Du kommer också att ingå i koncernens gemensamma arbetsmiljöfunktion.

Arbetsuppgifterna är varierande men de huvudsakliga uppgifterna som sektionschef är att ansvara för att driva arbetet som leder till utveckling av företagets:

Du ansvarar även för myndighetskontakter i samband med dessa områden.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en civil- eller högskoleingenjörsutbildning inom kemiområdet, kompletterad med arbetslivserfarenhet inom arbetsmiljö- och säkerhet. Du har flerårig erfarenhet där du har arbetat med systematiskt arbetsmiljö- och brandskyddsarbete, riskbedömningar och riskhantering och har kunskaper kring lagar och föreskrifter inom arbetsmiljöområdet. Det är meriterande om du tidigare arbetat som arbetsledande funktion inom ansvarsområdet. BillerudKorsnäs är en Seveso-anläggning med stora mängder kemikalier. Det är också meriterande om du har tidigare erfarenheter från detta.

I övrigt är det viktigt att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska. Du är kunnig i excel och bra på att redovisa siffror och ta fram presentationer som är anpassade efter mottagaren.

Personliga egenskaper
Som person är du är kommunikativ och förstår vikten av dialog och samverkan. Du har förmågan att påverka andra i en positiv riktning och vågar även utmana i att tänka nytt. Du arbetar strukturerat och noggrant med förmåga att prioritera samt analysera problem utifrån ett helhetsperspektiv. Vi vill uppfattas som en effektiv och tillgänglig stödfunktion med högt fokus, därför är det också viktigt att du är serviceinriktad och engagerad. 

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och hur din kompetens och erfarenhet kompletterar gruppens.

Publicerad den

27-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Skärblacka
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration , Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej