Butiksjobb

Butikssäljare

Du kan hitta butiksjobb runt om i hela landet. Det kan handla om att jobba i matbutik, klädbutik eller något helt annat. Eftersom det finns en så stor variation inom butiker finns det stora chanser att du hittar ett jobb du verkligen trivs med. Att börja jobba i butik är ofta ett bra första steg. Även ifall du inte planerar att göra karriär inom en butik så kommer du få viktig erfarenhet och utveckla egenskaper som ansvarstagande och kommunikation. Egenskaper som är viktiga inom de allra flesta jobb du kommer stöta på i framtiden. Butikssäljare är den person som arbetar i en butik och hjälper kunder med att hitta och köpa produkter. Butikssäljare är också ansvariga för att presentera och sälja produkter, samt hantera betalningar och kundfrågor.Många studenter väljer att jobba i butik då det ofta går att kombinera med plugget, antingen som deltidsanställd eller sommarjobb.


Oavsett vilken väg du väljer, är detaljhandeln en spännande startpunkt för din arbetskarriär. Kolla nedan efter lediga butiksjobb i din närhet och kom igång! Glöm inte att registrera dig och bli först med att få meddelande om nya jobb!


Vad krävs för att jobba i butik?

Vad krävs då för att landa ett butiksjobb? Till att börja med måste du gilla att jobba med att träffa människor varje dag. Utöver detta behöver du vara proaktiv och ansvarstagande. Arbetsuppgifterna är oftast att ge råd till kunder, fylla på varor och att hantera kassa. I många mindre butiker sträcker sig dock arbetsuppgifterna längre än så. Då kan du få jobba med att marknadsföra butiken, hålla kontakt med leverantörer och partners, och mycket mer. Låter detta som jobbet för dig? Ta en titt på alla våra tjänster för att hitta något som passar dig.

Du kan få jobb i butik utan erfarenheter genom att fokusera på att visa upp relevanta färdigheter som serviceinriktning, pålitlighet och en positiv inställning under ansökningsprocessen. Generellt sett är det detta som krävs för att jobba i butik: Kompetenser för en butikssäljare: Butikssäljare behöver goda kommunikationsfärdigheter, förmåga att arbeta i team, försäljningskunskaper och serviceinriktning. Krav för att jobba i butik: För att arbeta i butik krävs vanligtvis en grundläggande förståelse för kundservice och försäljning, samt en positiv attityd och förmåga att hantera olika arbetsuppgifter.

Det kan vara bra att ha ett cv och personligt brev som visar upp dessa egenskaper eller lyfter fram att du är positiv och vill lära dig mer om försäljning och att jobba i butik. En annan vanlig fråga är om en 15 åring får stå i kassan? Svaret är att man måste vara 18 år för att jobba i kassan och vill du veta mer om vad en 15 åring kan jobba med kan du läsa våra information om åldrar

Sommarjobba i butik

Butiksjobb är ett populärt jobb för ungdomar som vill söka sommarjobb. En rekomendation är att först jobba deltid under terminen för att öka chanserna för att landa ett sommarjobb. Det är inte helt nödvändigt men kan hjälpa. Du kan också söka till positioner som lediga sommarjobb inom butik. Men ofta heter det vikariat eller säsongsanstställning. Läs mer om olika anställningsformer och se vilken som passar dig så du vet vad du ska leta efter när du söker efter lediga jobb inom butik som butikssäljare.

Vad tjänar en butiksmedarebetare i timmen?

Generellt sätt tjänar butiksbiträde 29 800kr i bruttolön. Men lönen beror på ålder, erfarenhet och om företaget är med i ett kollektivavtal. Det är viktigt att läsa mer om kollektivavtal för att förstå dina rättigheter och förmåner som butikssäljare. Inom detaljhandet är det Handels kollektivavtal som du bör ha koll på. En 15åring tjänar generellt sätt 98 kr i timmen. Om du är 18 år tjänar du 140 kr i timmen.

Lediga jobb i butik – Butikssäljare och Sales Advisor

Letar du efter spännande lediga jobb i butik? Då har du kommit rätt! Butiken är hjärtat av detaljhandeln och erbjuder en mängd olika jobbmöjligheter, inklusive butikssäljare och Sales Advisor. Att arbeta i butik ger dig chansen att interagera med kunder och erbjuda dem produkter och tjänster som de behöver. Det är ett roligt och givande sätt att starta din karriär inom detaljhandeln. Men vad innebär egentligen arbetet som butikssäljare, och vad kan du förvänta dig när det gäller lön? Låt oss ta en närmare titt på det.

Arbetsuppgifter för butiksbiträden

Dina arbetsuppgifter som butikssäljare kommer att variera beroende på vilken typ av butik du arbetar i. Dina huvudsakliga ansvarsområden inkluderar att assistera kunder, svara på frågor, hantera kassan och hålla butiken organiserad. Du kommer att vara ansiktet utåt för butiken och spela en viktig roll i att skapa en positiv kundupplevelse. När det kommer till lön kan timlön variera beroende på faktorer som din erfarenhet och plats. Många butikssäljare omfattas av handelsavtal, vilket reglerar löner och arbetsvillkor. Det är viktigt att läsa mer om kollektivavtal för att förstå dina rättigheter och förmåner som butikssäljare. Inom detaljhandet är det Handels kollektivavtal som du bör ha koll på. Vad förväntas av en säljare? Förväntningar på en säljare: En säljare förväntas att kunna hjälpa kunder, öka försäljningen, vara produktkunnig, och ge en positiv shoppingupplevelse. Butikssäljare måste också vara bra på att lösa konflikter och hantera oönskade situationer, såsom missnöjda kunder eller stöld.Ett annat viktigt ansvarsområde för butikssäljare är att hålla ordning i butiken. Detta innebär att se till att varorna är ordentligt presenterade och att butiken är ren och snygg.

Drömmer du om en karriär i butiksvärlden? Oavsett om du är 13 år och vill ha ditt allra första jobb eller 16 år och redo att ta större steg, så finns det en butik som passar dig. I matbutiker som ICA och Willys hittar du inte bara jobb på ICA för 13-åringar och jobb på ICA för 16-åringar, utan även sommarjobb och deltidsjobb som butikssäljare eller Sales Advisor. Vill du ha något annorlunda? Prova att jobba på Lidl, en butik med en bred målgrupp. Modeentusiaster kan blomstra i klädbutiker som Carlings eller H&M, där du kan bli butikssäljare och följa de senaste trenderna. Djurälskare hittar sitt kall i djuraffärer, medan teknikfantaster kan stråla på Teknikmagasinet. Oavsett dina intressen och ålder, finns det en butik som väntar på att uppfylla dina karriärdrömmar!

Butikssäljare

Ungdomar som söker sitt första jobb inom detaljhandeln har en mängd möjligheter att utforska. Du kan börja din karriär med att vara i frontlinjen och hjälpa kunder, finns det gott om lediga jobb i butik, där du kan börja som butiksbiträde. Denna position ger dig möjlighet att arbeta med allt från att assistera kunder till att kassabiträde. För dem med en passion för försäljning, finns det möjligheten att bli en sales advisor eller butikssäljare, där du kan hjälpa kunder att hitta de bästa produkterna och ge en smidig shoppingupplevelse. Om du föredrar lagerjobb, där orderplockare är i hög efterfrågan erbjuder en unik inblick i logistikens värld. Oavsett vilken typ av butik du väljer att arbeta i, detaljhandeln erbjuder en givande erfarenhet för unga jobbsökare.

Oavsett vilken väg du väljer, är detaljhandeln en spännande startpunkt för din arbetskarriär. Kolla nedan efter lediga butiksjobb i din närhet och kom igång! Glöm inte att registrera dig och bli först med att få meddelande om nya jobb!

Mer information

Hoppsan! Det var som att leta efter en nål i en höstack.

Klicka här för att se de andra StudentJob SE jobben.

Du kan även prenumerera på våra jobbevakningar; då kommer vi omedelbart att meddela dig om ett bra jobb dyker upp som passar dig. Lycka till!