Event- och festivaljobb

Event- och festivaljobb

Nu har vi 11 lediga event- och festivaljobb.

Event- och festivaljobb lockar som populära deltidsjobb av flera skäl. Social interaktion spelar en central roll, där biljettkontrollanter och bröllopsfotografer knyter kontakter och skapar positiva minnen för deltagarna. Flexibla arbetstider gör dessa jobb attraktiva för dem som söker variation från det traditionella 9-5-schema. Inom event- och festivaljobb finns en mångfald av möjliga roller, inklusive eventkoordinator, scenarbetare, och bartenders. Löner varierar beroende på roll och erfarenhet, med timlöner mellan 100-200 kronor, och många jobb erbjuds som tillfälliga eller extrajobb under säsongen.

Registrera dig idag för att få meddelanden om nya spännande lediga jobb och utforska vår sida för värdefulla karriärråd, inklusive tips för intervjuer och personliga brev, för att säkerställa att du är väl förberedd för din nästa jobbansökan.


Varför är event- och festivaljobb populärt som jobb?

Här är några anledningar till varför event och festivaljobb är populära deltidsjobb.

 • Social interaktion: Många människor uppskattar den sociala aspekten av att arbeta på evenemang och festivaler. Som biljettkontrollant har du möjlighet att träffa en mängd olika människor och interagera med dem. Bröllopsfotografer har chansen att interagera med brudparet och gästerna och skapa positiva minnen för dem.
 • Flexibla arbetstider: Event- och festivaljobb kan vara mer flexibla än traditionella 9-5-jobb. Många evenemang äger rum på kvällar och helger, vilket kan passa dem som behöver en flexibel arbetsschema.
 • Varierande arbetsuppgifter: Inom event- och festivaljobb finns ofta en variation av arbetsuppgifter. Biljettkontrollanter kan byta plats på olika evenemang, och bröllopsfotografer kan vara kreativa och använda olika tekniker för att fånga speciella ögonblick.
 • Varierande bransch: Event och festivaljobb är en bransch med mycket varierande jobb och intressen. Du kan kombinera jobb med choklad och jobba på chokladmässa eller jobba på arenor om du gillar musik.

Vad kan man jobba som?

När det kommer till event och festivaljobb finns det en mängd olika möjligheter att utforska. Först och främst kan man jobba som eventkoordinator, där man ansvarar för att planera och organisera olika evenemang. Det kan vara allt från bröllop och företagsfester till musikfestivaler och konserter. Som eventkoordinator får man chansen att vara kreativ och se till att allt flyter smidigt under evenemanget. För de som är intresserade av att jobba mer praktiskt finns det också möjligheter som att vara scenarbetare eller ljud- och ljusansvarig. Dessa roller innebär att man hjälper till med att rigga upp och rigga ner scenen, se till att ljud och ljus fungerar som de ska och att artisterna har allt de behöver för att göra en bra show. Det finns ofta många lediga jobb inom dessa områden under säsongen för evenemang och festivaler. Här kommer en sammanfattande lista:

 • Bartender: Servera drycker på evenemang och festivaler.
 • Säkerhetsvakt: Ansvarig för att upprätthålla säkerheten på evenemang.
 • Biljettsäljare: Sälj biljetter till besökare på evenemang och festivaler.
 • Mat- och dryckespersonal: Förbered och servera mat och dryck under evenemang.
 • Teknik och ljud/ljus: Ljud- och ljusoperatörer, teknisk support och scenarbetare.
 • Marknadsföring och PR: Marknadsföringsassistenter, sociala medier-ansvariga och PR-agenter.
 • Evenemangspersonal: Biljettsäljare, entrévärdar, säkerhetspersonal och parkeringsvakter.

Hur mycket betalt får man när man jobbar med event?

Lönerna inom event och festivaljobb kan variera beroende på flera faktorer. Det kan handla om vilken typ av evenemang det är, hur lång tid jobbet pågår och vilken erfarenhet man har. Generellt sett kan man förvänta sig en timlön som ligger någonstans mellan 100-200 kronor. För mer specialiserade roller eller längre uppdrag kan lönen vara högre. Det är också viktigt att komma ihåg att många event- och festivaljobb erbjuds som tillfälliga anställningar eller som extrajobb.

Mer information

Kock till Södra Skogsägarna i Växjö

Facility Management Coordinator i Stockholm

Intern kommunikation och employer branding i Eskilstuna

Butikschef till Vällingby Centrum

Designer & Sociala Medier Specialist till Middagsfrid AB i Stockholm

Regional Kundchef med butik i Årsta

Butikschef till The Body Shop Outlet, Stockholm

Release Train Engineer i Lund

Software Engineer i Stockholm

Software Engineer i Stockholm

Java Backend Developer i Stockholm