Jobba med djur

Jobba med djur

Nu har vi 1 lediga jobb för djurälskare.

Att jobba med djur är en fantastisk möjlighet för djurälskare att komma närmare sitt passionerade intresse samtidigt som de bygger en givande karriär. Medan vissa djurjobb kräver specialiserad utbildning och erfarenhet, finns det många möjligheter där din kärlek till djur kan vara din viktigaste kvalifikation. Dessa jobb kan vara en utmärkt väg för att utforska din passion och skapa värdefull erfarenhet.Upptäck spännande möjligheter inom djurvärlden och utforska lediga jobb inom dessa områden på vår hemsida. Vi kopplar ihop djurintresserade kandidater med företag som delar deras passion. Gör din kärlek till djur till din karriär – kolla in våra annonser idag!

Registrera dig idag för att få meddelanden om nya spännande lediga jobb och ta steget mot din drömkarriär. Skapa ditt CV och utforska vår sida för värdefulla karriärråd, inklusive intervjuer och personliga brev, för att säkerställa att du är väl förberedd för din nästa jobbansökan.


Vilka jobb kan man jobba med djur?

Djurjobb kan variera i sin natur och inkluderar arbete med hästar, katter eller jobb med hundar. Att jobba med hästar kan innebära att ta hand om stall, utfodra, eller hjälpa till med ridlektioner. På samma sätt kan arbete med katter innebära att ta hand om katter på katthem eller kattpensionat. Arbete med hundar kan inkludera arbete på hunddagis, hundpromenader eller hundträning.

Oavsett om du väljer att jobba med hästar, katter eller hundar, finns det en mängd olika arbetsuppgifter och miljöer att utforska inom djurvårdsbranschen. Vare sig du är intresserad av att ta hand om hästars välbefinnande, jobba på ett katthem, eller hjälpa hundar att utvecklas och trivas, finns det ett djurjobb som kan passa dig. Utforska din passion och hitta din drömroll inom djurvården.

Jobba med djur utan utbildning

Möjligheten att jobba med djur utan utbildning är ett spännande alternativ för djurälskare som vill omsätta sin passion i praktiken. Många djurjobb erbjuder en chans att komma närmare våra fyrbenta vänner utan krav på formell utbildning. Oavsett om det är att arbeta på ett katthem, hjälpa till på ett häststall eller engagera sig på ett hunddagis, finns det många möjligheter att komma igång och göra en meningsfull insats i djurvärlden.

Djurjobb med utbildning

Å andra sidan kan en utbildning i djurvård öppna dörrar till en rad spännande och specialiserade djurjobb. Med rätt utbildning kan du bli en certifierad veterinär, eller specialisera dig inom områden som djurpsykologi, zoologi, djursköterska eller biolog. Oavsett om du vill ta hand om djurs hälsa, beteende eller välbefinnande, kan en utbildning vara nyckeln till en givande karriär inom djurbranschen. Utforska olika vägar och hitta det djurjobb som passar dina intressen och mål bäst.

Jobba som veterinär eller veterinärassistent

En veterinär är en viktig del av djurvården och är ansvarig för att diagnostisera och behandla sjukdomar och skador hos djur. De tjänar vanligtvis en konkurrenskraftig lön, med en månadslön som varierar beroende på plats och erfarenhet. I genomsnitt kan en veterinär tjäna en månadslön på runt 40 000 till 80 000 kronor, med möjlighet till högre inkomst i specialiserade områden.


För att bli veterinär krävs en lång och krävande utbildning, inklusive en kandidatexamen, följt av en fyraårig veterinärmedicinsk examen. Efter examen kan veterinärer arbeta inom djursjukhus, kliniker, zoologiska trädgårdar, eller till och med i offentliga institutioner som tillsynsmyndigheter för livsmedelssäkerhet.


En veterinärassistent behöver inte genomgå en utbildning för enkla uppgifter och nivå 1 men sedan finns det nästa nivå och då behpver du ha gått en grundläggande kurs inom läkemedelshantering. Ytterliggare en specialisering är röntgensjuksjöterska och för att jobba som röntgensjuksköterska behöver du en kompletterande utbildning. Men det kan det vara värt det för att jobba med djur.

Sommarjobba med djur

Sommarjobb med djur är inte bara en möjlighet att tjäna pengar under ledigheten, det är också en chans att fördjupa din passion för djurvärlden och skapa minnen för livet. Det finns ett brett utbud av möjligheter för de som älskar att arbeta med och jobba med djur under sommaren.


En populär väg är att arbeta på djurpensionat eller katthem. På ett katthem, till exempel, kan du hjälpa till med att ta hand om katter, ge dem kärlek och omsorg, och se till att de trivs under sommaren. Djurpensionat erbjuder en liknande upplevelse för hundar och andra husdjur, där du kan delta i skötseln av djuren och se till att de har en bekväm och trygg vistelse medan deras ägare är borta.


För de som är mer äventyrslystna finns det möjligheter att sommarjobba på djurreservat eller bondgårdar. Där kan du få erfarenhet av att arbeta med allt från exotiska djur till lantbruksdjur som hästar, kor och får. Detta ger dig chansen att komma närmare naturen och lära dig mer om djurens beteende och skötsel.


För dem som har en kärlek för hästar finns sommarjobb på hästgårdar eller ridläger. Du kan hjälpa till med att ta hand om hästarna, stalla dem och till och med undervisa i ridning om du har erfarenhet. Detta är en fantastisk möjlighet att förbättra dina kunskaper om hästvård och ridsport.


Sammanfattningsvis är sommarjobb med djur en fantastisk möjlighet att kombinera arbete med passion. Oavsett om du älskar katter, hundar, exotiska djur eller hästar, finns det sommarjobb där ute som kan ge dig en minnesvärd och givande upplevelse samtidigt som du gör skillnad för djurens välbefinnande. Så varför inte överväga att tillbringa sommaren med några fyrbenta vänner?

Mer information