Kundtjänst och chattoperatör

Kundtjänst och chattoperatör

Nu har vi 2 lediga jobb inom kundtjänst.

Kundtjänst är en av de mest populära jobbkategorierna inom webb och IT. Det finns många lediga jobb inom kundtjänst, och många av dem kan utföras hemifrån. Kundtjänstjobb kan innebära att svara på frågor via chatt eller telefon, och kräver ofta god kommunikationsförmåga och tålamod. Det finns också möjligheter att arbeta som chattoperatör eller kundsupport, vilket kan vara ett bra alternativ för dem som vill jobba hemifrån. Men hur mycket tjänar man som kundtjänst eller chattoperatör? Kundtjänst och chattoperatörer tjänar i genomsnitt 27 800kr.


Glöm inte att registrera dig för att få meddelanden om nya spännande lediga jobb och utforska vår sida för värdefulla karriärråd, inklusive gratis CV mall, för att säkerställa att du är väl förberedd för din nästa jobbansökan.


Varför är chattoperatör och kundtjänst ett populärt jobb?

Chattoperatör och kundtjänst är populära jobbalternativ för dem som letar efter flexibilitet och möjligheten att arbeta hemifrån eller ha det som ett extrajobb. Dessa roller gör det möjligt att erbjuda kundsupport och lösa problem via onlinechatt eller telefon, vilket gör dem till idealiska val för dem som föredrar att arbeta bekvämt hemifrån. Många företag erbjuder även möjligheter att arbeta utomlands för dem som söker en internationell arbetsupplevelse. Du kan även kolla in lediga jobb utomlands. Med tillgängliga arbetsplattformar och programvara är det enkelt att vara en del av ett team även om du är på en annan kontinent. Jobben som chattoperatör och kundtjänst är flexibla, eftertraktade och ger möjlighet att skapa en balans mellan arbete och liv. Kolla in våra lediga jobb inom chattoperatör och lediga jobb inom kundtjänst.

Vad innebär att vara chattoperatör? Lön och är det seriöst?

En chattoperatör är ett seriöst jobb och där timlönen kan vara 150kr/h och 200kr/h. Lön beror på kunskaper och arbetsuppgifter samt ålder och kollektivavtal. Du kan löneförhandla och jämföra löner. Men vad gör en kundtjänstmedarbetare och chattoperatör? En chattoperatör är ansvarig för att hantera kundförfrågningar och problem genom skriftliga meddelanden via olika kommunikationsplattformar, såsom chatt, e-post eller sociala medier. Det innebär att du ger support, svarar på frågor och ger hjälp till kunder i realtid.

Fördelar med att jobba hemifrån som chattoperatör:

 • Flexibilitet: Du kan oftast självständigt planera din arbetstid.
 • Hemarbete: Möjligheten att arbeta bekvämt hemifrån.
 • Mångfald i arbetsuppgifter: Varierande kundinteraktioner som utvecklar din kommunikationsförmåga
 • Hur hittar man lediga jobb inom kundtjänst och chattoperatör?

  Du kan registrera dig och kom tillbaka regelbundet för nya jobb. Det gäller att vara redo och söka tidigt men många företag behöver kundtjänstmedarbetare för att skapa bra service för kunder och för att kunder ska hitta rätt på deras hemsida eller för att ta hand om klagomål. Vissa företag har specifika rekryteringsperioder när de öppnar upp för ansökningar till kundtjänstpositioner. Det kan vara i början av året eller vid specifika tidpunkter under året. Rekryteringsperioden är oftast i början av september och augusti eller i början av december och januari. Genom att vara medveten om dessa perioder och hålla koll på företagens uppdateringar kan du fånga upp lediga positioner tidigt. Dessutom genom att vara snabb med att ansöka när en position öppnas ökar dina chanser att få jobbet.

  Hur får man jobb på kundtjänst?

  För att säkra en anställning inom kundtjänst, speciellt som chattoperatör, är det viktigt att ta steg i riktning mot att söka och förbereda sig på ett sätt som framhäver dina färdigheter och erfarenheter. Här är en mer utförlig guide: CV och ansökan: När du skapar eller uppdaterar ditt CV för att passa en kundtjänstroll, är det viktigt att framhäva relevanta färdigheter och erfarenheter med fokus på din kundtjänst- och kommunikationskompetens. Att vara tydlig, positiv och väl förberedd kan verkligen öka dina chanser att få en anställning inom kundtjänst, särskilt som chattoperatör där dina kommunikationsfärdigheter och förmåga att hantera kundinteraktioner är av avgörande betydelse. För att ge ett starkt intryck under intervjun, använd exempel och konkreta berättelser som visar din förmåga att leverera utmärkt kundservice och hantera olika typer av situationer. Inkludera följande punkter:

  • Erfarenhet av kundservice: Om du tidigare har arbetat inom kundservice, oavsett om det är inom detaljhandel, restaurangbranschen eller någon annan sektor, betona denna erfarenhet.
  • Starka kommunikationsfärdigheter: Visa upp din förmåga att kommunicera effektivt, både skriftligt och muntligt. Detta inkluderar förmågan att uttrycka dig tydligt och artikulera lösningar på problem.
  • Problemlösningsförmåga: Belys din förmåga att lösa kundernas problem på ett effektivt sätt. Använd konkreta exempel där du framgångsrikt hanterat svåra situationer eller löst kundproblem.
  • Kundinteraktionshantering: Försök att ge exempel på situationer där du har skapat positiva interaktioner med kunder, även i stressiga eller utmanande scenarier.

Mer information