Media och kommunikationsjobb

Media och kommunikationsjobb

Nu har vi 27 lediga jobb inom media.

Letar du efter spännande karriärmöjligheter inom media och kommunikation? Då har du kommit rätt! Denna dynamiska bransch erbjuder en mångfald av roller, från journalistik och publicering till marknadsföring och PR. Arbetet innebär ofta att skapa och leverera engagerande innehåll, kommunicera budskap effektivt och anpassa sig till snabba förändringar i medielandskapet. För att säkra din drömposition behöver du ett välskrivet CV och ett personligt brev som framhäver din erfarenhet och passion för området. Att visa upp din kreativitet, kommunikationsförmåga och tekniska kunskaper är avgörande i denna konkurrensutsatta bransch. För att hitta de senaste lediga jobben inom media och kommunikation, kolla nedan för tillgängliga tjänster!

Registrera dig idag för att få meddelanden om nya spännande lediga jobb och utforska vår sida för värdefulla karriärråd, inklusive tips för intervjuer och personliga brev, för att säkerställa att du är väl förberedd för din nästa jobbansökan.


Vad innebär media- och kommunikationsjobb?

Kommunikations- och mediajobb innebär att hantera information och sprida budskap till en bred publik. Dessa roller inkluderar journalister, PR-specialister, copywriters, redaktörer, och sociala medieexperter. I en digital tidsålder har dessa yrken blivit centrala för att påverka och informera samhället. De involverar att skapa, redigera och distribuera innehåll genom olika plattformar och kanaler, från tidningar och nyhetswebbplatser till sociala medier och TV. Det kräver förmåga att förstå målgruppen, anpassa budskapet och använda de senaste teknikverktygen. Kommunikations- och mediajobb spelar en avgörande roll i att forma opinionsbildning och kulturell utveckling.


Varför är kommunikationsjobb och mediajobb populärt?

Kommunikations- och mediajobb är populära av flera skäl:

  • Påverkan och inverkan: Dessa yrken ger möjlighet att påverka och informera samhället genom kraften i ord och bilder. Att forma opinionen och påverka debatten är en lockande aspekt.
  • Kreativitet och variation: Jobben inom kommunikation och media erbjuder en bred palett av arbetsuppgifter, från att skriva artiklar till att producera visuellt innehåll och hantera strategisk kommunikation. Det finns ständig variation och utrymme för kreativitet.
  • Snabb utveckling och efterfrågan: Den digitala omvandlingen har ökat efterfrågan på kompetenser inom kommunikation och media, och karriärmöjligheterna är mångsidiga och i ständig tillväxt.

Lön och färdigheter inom kommunikation och mediajobb

Lönen varierar beroende på specifika roller och erfarenhetsnivå. I början av karriären kan lönerna vara modesta, men med erfarenhet och kompetensökning ökar möjligheten att tjäna mer. Yrken som PR-specialister och marknadsföringschefer har ofta högre lön, medan journalister och grafiska formgivare kan variera beroende på arbetsplats och region. Sammantaget erbjuder media och kommunikation en bredd av möjligheter med potential för löneutveckling över tid. Du kan kolla in fler jobb och vad medellönen är under våra karriärråd
Inom media och kommunikation är det viktigt att vara kreativ och tänka utanför boxen, vilket innebär att du kan hitta innovativa sätt att kommunicera. Att vara bra på att skriva och anpassa ditt budskap till olika målgrupper är också nödvändigt. Dessutom är att vara noggrann och klara av att arbeta under tidspress värdefulla färdigheter inom dessa områden.

Mer information

Jobba med kundtjänst i historiska Grekland

Top Job

Designer & Sociala Medier Specialist till Middagsfrid AB i Stockholm

Säljare delikatess - Stora Coop Kiruna

Nätverkstekniker i Stockholm

Intern kommunikation och employer branding i Eskilstuna

Nätverkskonsult i Uppsala

Specialistsäljare Technical Services i Stockholm

Senior IT-specialist till Atea Managed Services i Umeå

Senior Systemkonsult inom M365 i Göteborg

IAM-konsult i Stockholm

Konsult inom Datacenter i Stockholm

Lösningsarkitekt inom Microsoft 365 i Malmö, Helsingborg, Kristianstad

Erfaren konsult med DevOps intresse i Malmö, Helsingborg, Kristianstad

Konsult inom Datacenter och Cloud i Malmö, Helsingborg, Kristianstad

Servicetekniker inom hårdvaruservice. i Linköping, Norrköping

Account Manager till Atea i Stockholm

Lösningsarkitekt Azure i Göteborg, Borås eller Halmstad

Kundteamsansvarig i Göteborg

Seniora Azure konsulter till Cloud Center of Excellence i Stockholm, Göteborg, Malmö, Jönköping, Valfritt Ateakontor

Juniora och Seniora Nätverkskonsulter i Stockholm, Göteborg, Malmö, Huskvarna, Linköping eller Norrköping

Chef Business support i Växjö, Jönköping, Stockholm, Göteborg

Nätverksspecialist i Malmö, Helsingborg, Kristianstad

Juniora och seniora ServiceNow-konsulter i Stockholm, Göteborg, Malmö, Valfritt Ateakontor

Key Account Manager till Atea i Stockholm

Platschef med försäljningsansvar till Atea Gävle

Chef Data & Analytics i Stockholm

Systemkonsult inom M365/Intune i Halmstad