STUDENTJOB BLOG

Du vill hitta lediga jobb under jullovet? Great! Det finns flera olika sätt att hitta lediga juljobb bland annat kan du kolla in alla våra lediga jobbannonser eller jobb inom detaljhandel eller restaurang. Dessa är områden som behöver extrapersonal under jullov och vintersäsongen. Andra kategorier att kolla efter lediga jullovsjobb är: Promotion / Eventpersonal och Turism. Under dessa kategorier finns jobb som serveringspersonal, Front Office medarbetare, Restaurang- och Cafébiträde. Dessa typer av jobb är vanliga jobb under jullovet. Speciellt företag som organiserar julbord behöver serveringspersonal innan under jullov och vintersäsongen. Men hur gammal måste man vara för att jobba under jullovet?

Hur gammal måste man vara för att jobba under jullovet?

I Sverige får man jobba frän och med det att man fyllt 13 år och du kan läsa mer om arbete vid olika åldrar på våran sida om information om åldrar. Där hittar du tips på hur du kan söka jobb vid respektive åldrar. Det kan vara knepigt att hitta annonser där företag annonserar för 14-15 åringar då man anses vara barn men det man kan göra är att gå runt med sitt CV till butiker och fråga om jobb. Annars är det bra att ha koll på kollektivavtal och anställningsavtal, vilket du kan hitta under våra karriärguide. 

Vad behöver jag för att hitta jullovsjobb ?

  • För att hitta jullovsjobb behöver du vanligtvis:

    • En uppdaterad CV som visar din utbildning och tidigare arbetslivserfarenhet. Om du inte vet hur du skriver ett CV så har vi en CV guide. 

    • En ansökningsbrev där du berättar mer om dig själv och varför du är intresserad av jobbet. Detta kallas även personligt brev och mer information om detta hittar du under karriärråd och personligt brev.

    • En aktiv jobbsökningsstrategi, inklusive att skicka in ansökningar, följa upp med arbetsgivare och nätverka.

    • Förbered dig för intervjuer om du blir kallad till en sådan. Se hur du kan förbereda dig och svar på de vanligaste frågorna under en arbetsintervju. 

Hoppas dessa svar hjälper dig i din jakt på ett jullovsjobb!

 

 

Vad gör jag om jag inte hittar jobb på jullovet?

Om jag inte hittar jobb på jullovet? Om du inte lyckas hitta ett jobb under jullovet, behöver du inte känna dig misslyckad. Du kan använda tiden för att bara vara ledig, personlig utveckling, volontärarbete, eller för att förbättra dina färdigheter och erfarenheter. Du kan också fortsätta din jobbsökning för andra tillfälliga jobbmöjligheter som dyker upp senare som sommarjobb. Att vara ihärdig och hålla en positiv inställning är viktigt när man söker jobb.

StudentJob är en online-jobbportal som kopplar samman studenter och nyutexaminerade med jobbmöjligheter i hela Sverige. StudentJob erbjuder olika jobbmöjligheter inom olika branscher och sektorer, vilket gör det till en utmärkt plattform för studenter och nyutexaminerade att komma igång med sina karriärer.

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera