STUDENTJOB BLOG

Hemmakontor

I snart ett års tid har många blivit tvungna att jobba hemifrån på grund av den rådande situationen. Att sitta och arbeta i pyjamas med oborstade tänder har blivit en vana för många hemmaarbetare. Samtidigt som det kan vara riktigt skönt att ta en sovmorgon, så kan det även bli rätt tråkigt,  när varje dag är sig lik och man inte träffar sina kollegor. Det finns däremot tricks och tips på hur man på bästa sätt kan lära sig konsten att jobba hemifrån.

 

Eget hemmakontor

Precis som på jobbet behöver man i sin lägenhet en egen plats att arbeta vid, alltså ett eget hemmakontor. Tipset är därför att skapa en sådan plats i din hemmiljö. Gör om ditt skrivbord eller matbord till ditt nya kontor. En viktig detalj är att ha en ryggvänlig stol att sitta i. Visst kan det vara härligt att sitta och jobba från soffan, men i längden är inte den lösningen speciellt ergonomisk. Trots att det kan vara svårt att komma ihåg, så är det även väsentligt att hålla koll på sin hållning. Vare sig om man sitter i sin soffa eller i en kontorsstol, blir det lätt att man sjunker ihop medan man jobbar. Påminn dig själv om att sträcka på ryggen och sätt dig så upprätt som möjligt i ditt eget hemmakontor. 

 

Investera i ditt hemmakontor

Nu när man spenderar extra mycket tid hemma, är det angeläget att faktiskt investera i sitt hemmakontor. Som student eller ung vuxen, kan det bli svårt ibland, eftersom att man inte alltid tjänar så mycket. Men försök spara ihop, till sådant som är viktigt för dig när du jobbar hemifrån. Till exempel kan du göra en budget för inköp som exempelvis en bättre kaffemaskin eller ett höj- och sänkbart bord. Har du tur så kanske ditt företag kan hjälpa dig och sponsra dig med det! Ju mer du investerar i ditt hemmakontor, desto bättre kommer du att trivas och förhoppningsvis resulterar det i att du arbetar mer effektivt.

 

Tips till dig som ska börja jobba hemifrån

  • Ergonomisk stol.
  • Ett bord i bra höjd för dig.
  • Ta pauser och rör på dig.
  • Glöm inte bort kollegorna, ha online möten med dem.
  • Byt om (arbeta inte i pyjamas).
  • Ha samma rutiner som du hade innan.
  • Öppna fönstret och få frisk luft.
  • Gör ditt hemmakontor till ditt eget.
  • Inred ditt hemmakontor.
  • Sitt inte vid datorn när du har din lunch, njut av den.

 

Om du redan jobbar hemifrån eller om du ska börja, så är samtliga tips bra att komma ihåg. Inom en snar framtid kommer vi förhoppningsvis komma tillbaka till det riktiga kontoret. Tills dess, lycka till med ditt hemmakontor! Vill du ha mer tips, på hur du kan jobba produktivt hemma, spana in den här artikeln.

 

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera