STUDENTJOB BLOG

På den nuvarande ekonomiska marknaden kan det vara en rätt svår uppgift att hitta ett jobb som du vill omvandla till en karriär. När allt kommer omkring kan det kännas en aning omöjligt att nå sitt drömjobb efter att bli nekad gång efter gång. Arbetsgivarna kommer inte att anställa dig utan erfarenhet, men utan att få ett jobb i första hand hur kan du då ha möjlighet att få erfarenheten? Ofta ligger svaret utanför din bekvämlighets zon. Lösningen är så enkelt som att tänka utanför boxen. Om du är intresserad av en karriär inom finans utan ett heltidsjobb, är valutahandel ett lysande sätt att inleda din karriär. Nedan hittar du några av anledningarna.

Vad är valutahandel?

Valutahandel innebär att köpa och sälja olika valutor i världen. Marknaden för detta sker på den så kallade "valutamarknaden”.

Valutor handlas alltid i par, så att du köper en valuta och säljer en annan samtidigt. Du kan göra en vinst beroende på om priset på en valuta är stigande eller fallande (beroende på vilken riktning du handlar).

Anledningen till att du kan handla en valuta är att priset för varje valuta varierar kraftigt och priset för valutorna i par bestäms av en rad olika faktorer. Såsom en förändring i den politiska situationen, krig, ekonomiska- eller miljöfaktorer. Detta innebär att valutornas värde varierar gentemot varandra kontinuerligt.

Eftersom priserna kan röra sig snabbt och kraftigt inom valutahandeln bör du även komma ihåg att använda dig av en riskhanteringsstrategi. Om du gör detta noggrant och förstår dig på hur valutamarknaderna fungerar på rätt sätt kan du även använda denna strategi för att kickstarta din ekonomiska karriär.

Business man

Hur hjälper det mig att börja en karriär inom finansbranschen?

Det finns ett x antal olika sätt varför valutahandeln kan hjälpa dig att starta en karriär inom finansbranschen, här är de tre främsta anledningarna:

#1 Lär dig mer om finansmarknaden

Att lära sig mer om teorin hur den finansiella marknaden fungerar är en sak, men att lära sig hur det fungerar i praktiken är en helt annan sak. Genom valutahandel, kommer du att arbeta på de finansiella marknaderna varje dag och lära dig exakt hur de arbetar och vilka metoder de använder. Vilket ger dig en utmärkt erfarenhet! Genom detta kommer du inte ha några problem att bygga upp ditt CV med den erfarenhet du behöver, oavsett om du haft ett jobb inom den finansiella branschen eller inte. Du kan lägga ner hur mycket tid du vill på valutamarknaden, du är din egen begränsning. Därför kan du även framställa din passion som ett deltidsjobb på ditt CV.

#2 Gör stordåd

Framgång är en sak som hjälper kandidater att sticka ut ur mängden. Du kan även använda dina finanskunskaper för att visa potentiella arbetsgivare dina teoretiska kunskaper, och samtidigt visa att du kan göra en stor vinst på det. Genom att riskera ditt egna kapital påvisar du även att du fullhjärtat satsar och är engagerad.

 

#3 En boost till ditt CV

Samtidigt som att du får en grym erfarenhet, kommer du även att kunna visa upp din entreprenörsanda på ditt CV när det väl är dags att söka jobb i finansvärlden. Detta kan bidra till att ditt CV kommer sticka ut bland andra jobbsökanden, vilket ger dig en bättre chans att landa ditt drömjobb.

Karriär inom finansbranschen

Valutahandel kommer med en stor mängd risk och därför är det viktigt att planera och förbereda innan du går in på marknaden. Om du däremot gör det bra, kan du lätt bygga upp ett intresse för valutahandel och den finansiella arbetsmarknaden .

Zak Goldberg är utexaminerad som Jurist & Ekonomi kandidat från Leeds Universitet och har valt att följa sina drömmar och har därför valt att bli en författare på heltid som erbjuder sin sakkunskap på alla områden inom den finansiella sektorn.

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera