STUDENTJOB BLOG

Detta är en sponsrad artikel i samarbete med ESL – Språkutbilding utomlands.

Det blir allt viktigare att lära sig ett andra- eller tredjespråk. Världen som vi lever i blir hela tiden mer global, dels genom internationella företagsexpansioner och dels genom allt modernare kommunikationsverktyg. Det finns många anledningar att utveckla sina språkkunskaper, här nedan listar vi några av dem och varför du borde ta första steget till att lära dig ett nytt språk redan idag. 

 

Utveckla ditt CV

Genom att ha ett andra- eller tredjespråk på ditt CV kommer du stå ut jämfört med många andra personer inom flera yrkeskategorier. Inte nog med att goda språkkunskaper kan leda till nya jobbmöjligheter så visar det även på egenskaper som nyfikenhet, engagemang och målorientering. Dessa egenskaper är alla väldigt eftertraktade hos arbetsgivare idag, oavsett bransch.

Förutom detta, om din ansökan saknar relevant erfarenhet, kan goda språkkunskaper vara ett perfekt sätt att fylla det gapet i ditt CV!

En värld full av möjligheter

Förutom att det ser bra ut på ditt CV kommer ett nytt språk leda till att många andra nya dörrar öppnas. Arbetsgivare värdesätter personer med goda språkkunskaper högt, speciellt om de representerar ett internationellt företag. Du kommer att bli en väldigt användbar tillgång för dem om du kan kommunicera effektivt med internationella medarbetare och klienter. Alternativet att studera eller arbeta utomlands kommer också att bli en mindre skrämmande övergång för dig om det här är något du funderat på.

Lär dig ett nytt språk

Lär dig om andra kulturer

Att lära sig ett nytt språk betyder även att du har möjligheten att lära dig om andra kulturer och normer. Detta kommer leda till att du ser världen från ett nytt perspektiv och kommer således bli en nyckeltillgång för företag som jobbar med kunder inom kulturer som du känner till.

Förutom detta kommer du kunna njuta av en mängd nya hobbys med hjälp av ditt inlärda språk. Titta på filmer från det specifika landet, njut av annorlunda musik och litteratur. Du kommer även kunna förstå historia och politik på ett helt nytt sätt, inom de länder som talar ditt inlära språk.

Enklare att resa

Känns det ibland som att du är i en liten bubbla när du är ute och reser? Har du ibland svårt att förstå vad som faktiskt händer runt omkring dig? Att lära sig ett nytt språk kommer således göra resorna enklare i den mening att du kommer kunna kommunicera med lokalinvånare på deras modersmålsspråk när du är utomlands. Detta leder till att du kan åka till mindre turisttäta orter och uppleva helt nya saker. Du kommer tilldelas möjligheten att uppleva länder på helt nya sätt och din resa kommer bli mycket mer uppskattad för dig och för dina reskamrater.

 

Nya kontakter

Att lära sig ett nytt språk medför även att du kommer kunna knyta nya kontakter med människor som du annars inte hade kommit i kontakt eller kunnat kommunicera med. Du kommer kunna träffa nya vänner från hela världen och ha lättare att kommunicera med dem.

Slutligen kommer du med dina nya språkkunskaper kunna nätverka med medarbetare och arbetsgivare från företag runt om hela världen. Att lägga grunden till dessa nätverk kan visa sig vara väldigt fördelaktigt för din karriär och det är enkelt att hålla kontakt via LinkedIn.

Bli smartare

Studier visar att personer som lär sig ett nytt språk blir smartare jämfört med personer som inte gör det. Detta beror på att du hela tiden håller hjärnan vass och vältränad genom att utföra övningar & aktiviteter, vilket du gör när du lär dig ett nytt språk. Detta kommer även leda till att din problemlösningsförmåga utvecklas och ditt minne förbättras. Det kommer alltså bli enklare för dig att lära dig ytterligare ett språk i framtiden. När du väl startar och kommer igång, finns det ingenting som kan stoppa dig!

 

Utmana dig själv

Det kan verka som det är en stor utmaning att lära sig ett nytt språk. Men genom att pusha och utmana dig själv kommer du förstå exakt hur mycket du är kapabel till, alla kan lära sig ett nytt språk! Förutom detta kommer ditt självförtroende att få en rejäl push när du inser att du faktiskt kan använda det nya språket i arbetsrelaterade- och/eller personliga situationer.

Så vad väntar du på? Starta din resa med ESL – Språkutbilding utomlands, ett företag som erbjuder språkprogram utomlands på mer än 250 platser på 5 kontinenter.

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera