STUDENTJOB BLOG

Unga personer i Sverige har i dag ett stort beslut att ta direkt efter gymnasiet, att fortsätta studera eller börja jobba direkt? Många unga ser fortsatta studier som något negativt då de spenderat hela sitt liv framför skolbänken och är sugna på att göra något helt nytt. Det blir allt mer vanligt att unga beslutar sig för att ta lite ströjobb ett tag för att sedan åka iväg och backpacka i ett antal månader. Detta är fantastiskt och någonting som unga borde uppmuntras till att göra.

När de sedan tar det där beslutet för att börja plugga tycker många att Sverige inte är exotiskt nog och att de vill uppleva en förändring i vardagen. De som inte backpackade är trötta på Sverige och dess klimat eftersom de bott i Sverige hela sitt liv och de som var utomlands har fått blodad tand och vill fortsätta bo utomlands ett tag till. Kanske går det att uppnå ytterligare ett äventyr genom studier utomlands – i ett land som har ett fantastiskt klimat och som är känt för sina universitet – ett land som Spanien. 

Spanien har sedan ett tag tillbaka varit en av de huvudsakliga länderna i Europa för internationella studier, vare sig det är permanent eller tillfälligt över en läsperiod. Barcelona, Madrid, Salamanca och Grenada är bara några av många städer som andra Europeiska studenter numera ser som sina hem. Dessa städer har många intressanta och prestigefulla universitet som är viktiga för Spanien och de eftersträvar alltid fler internationella studenter.

De huvudsakliga anledningarna till att studenter väljer att studera i Spanien är:

  • Klimatet är fantastiskt. Möjligheten att förlänga t-shirtsäsongen är för många en extremt viktig faktor. Förutom detta finns det även möjlighet att åka till fina stränder varje helg, uppleva vacker kultur och god mat.
  • Studenter som kommer från länder med stark ekonomi tillåter dem att ha ett väldigt högkvalitativt liv i Spanien. Spanien är relativt billigt jämfört med många andra Europeiska länder som t.ex. Sverige, Norge, Schweiz och Tyskland. En stor stark kostar t.ex. runt 20 kr på en krog i Spanien.
  • Kända och prestigefulla universitet och studentstäder som Salamanca. Varje år erbjuder Salamanca och många andra städer en mängd olika festivaler och festligheter som förgyller många studenters tillvaro. 

Om du letar efter ett nytt äventyr utomlands så erbjuder IE Business School Master in Management, ett anpassningsbart program från en välkänd Business School i Spanien. För att få reda på mer information om Masters in Management – programmet, varför inte gå på IEs informationsevent den 15:e september i Madrid! På så sätt kommer du kunna ställa frågor om MIM och besöka universitetet. För att registrera dig för det här eventet, registrera dig här

Logga Mimod

 

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera