STUDENTJOB BLOG

Jag gillar att experimentera när jag gör mat. När det kommer till pannkakor har jag tröttnat på sylten och har därför börjat med att ha salt, peppar och olivolja som tillbehör istället. I det här receptet blandar jag även i kanel i min pannkakassmet.

Det här är ingredienserna jag använder. Det blir många pannkakor, så jag hoppas att du är hungrig!   

Ingredienser:

  • 1–1.5 liter mjölk.
  • 5–7 deciliter vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1­ tesked salt
  • 2 matskedar kanel

Så här gör du:
Ta fram en bunke och häll i mjölken. Ta fram vetemjöl och ett decilitermått. Lägg sedan i mjölet, en skopa i taget, och vispa. När smeten börjar kännas kompakt (med kompakt menar jag att smeten ska vara sammanhängande, men fortfarande rinnig) lägger du i två ägg och vispar tills det blir en färdig smet.

Om du vill få mer smak på pannkakorna kan du lägga i en tesked salt och två matskedar kanel. Då så! Nu ska du ha en färdig smet. 

Spis:
Sätt plattan på medelvärme. Beroende på vilken typ av spis du har kan siffersystemet variera. Men på en spis med värme 1–6, sätt värmen på 4 eller 5 grader. Lyft sedan på pannkaksjärnet/teflonstekpannan med en klick margarin. När margarinet har smält är det dags att hälla i smeten!

Ta cirka 1 deciliter smet och häll i stekpannan. Lyft stekpannan och gör en rund rörelse så att smeten fyller ut botten. Ställ sedan tillbaka den på plattan.

Lått smeten ligga tills den vita ytan stelnat och blivit gul på ovansidan. Vänd sedan på pannkakan, helst med en stekspade. När du har vänt på pannkakan låter du den ligga några sekunder (cirka 30 sekunder), ta sedan upp den och lägg den på din tallrik.

Gör sedan om samma procedur!

Servering:
Det vanligaste är nog att ha sylt och grädde till sina pannkakor. Men ibland kan man ju vilja pröva något nytt!

Tillbehör:

  • Olivolja-mild
  • 1 tesked salt
  • 1–2 teskedar svartpeppar
  • Grönsaker (valfritt)

Ringla olivoljan över dina pannkakor. Ta en tesked salt och strö över pannkakorna (obs! ta inte för mycket då kan det bli lite för salt).  Strö och över en eller två teskedar peppar.

Grönsaker: Det är valfritt att ha grönsaker till, men själv valde jag några skivor tomat och några skivor grön paprika till mina pannkakor.

Hoppas det smakar och smaklig måltid!

Pancakes on a plate

 

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera