STUDENTJOB BLOG

Framtidsdrömmar. Utbildning, karriär, resa och lycka? Drivkraften till att uppnå ett mål i livet. Alla människor har en framtidsdröm, vissa väljer att sträva efter den, medan andra väljer att stanna kvar. Människan är både öppen och nyfiken för nya utmaningar, men också rädd för förändringar.  Självförtroende är det som ligger i grunden för en lyckad framtidstro.

Vad är det som skrämmer människor till att inte våga fortsätta framåt? Den enda som kan svara på den frågan är egentligen du själv. Det sägs att den största fienden är du och att det enbart är just du som kan stoppa dig till att uppnå dina drömmar, och det stämmer. Människor bygger upp en mental vägg, ett hinder som gör att de hellre tar steget tillbaka eller väljer en annan väg och bortser framtidsdrömmen helt och hållet.

Om människor tar ett steg tillbaka eller väljer en annan väg, är det lätt hänt att de blir olyckliga eftersom de känner att de inte duger till något annat. Det kan dock bevisa raka motsatsen och den andra vägen eller steget tillbaka istället var det de strävade efter. Men oftast visar det sig att människor hamnar kvar och fastnar bland vanor och upplever att inget nytt händer i livet. Tillslut står de och stampar på samma ställe.

Motivationen till att fortsätta

En framtidsdröm för en människa med lågt självförtroende anser inte att han eller hon är kapabel till att uppnå den. Ett lågt självförtroende innebär också att motivationen till att åstadkomma sitt mål i livet inte är tillräckligt, vilket gör att de flesta ger upp.

Ta ett steg i taget

Vad kan göras om en människa gett upp sina framtidsdrömmar? Till en början handlar det om att människor är för långsiktiga, de blickar för långt fram istället för att ta ett steg i taget. De flesta glömmer också att berömma sig själva vid tillfällen då en klapp på axeln för att exempelvis en jobbansökan har gjorts är ett steg i rätt riktning. Försök att njuta av livet, slappna av och lev i nuet. Pressa dig själv inte för mycket, det ordnar sig.

Friends having a BBQ

 

 

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera