STUDENTJOB BLOG

Som student har man ofta fullt upp med att fokusera på sina studier samtidigt som man måste tjäna pengar för att klara av att betala räkningarna. Det är inte alltid CSN lånet räcker till och då krävs det ett extrajobb vid sidan av studierna. Men att söka ett jobb är inte alltid en lätt uppgift och först måste man börja med att skriva ett CV.

Example on a CV

 

1. Ditt CV måste göra ett gott första intryck
Ett jobb som annonseras får i normala fall in 50 till 100 ansökningar och arbetsgivaren lägger inte ner lång tid på varje ansökan. Du måste alltså fånga arbetsgivarens uppmärksamhet på några få sekunder och skapa ett så pass stort intresse att ditt CV sorteras in i gruppen som går vidare i rekryteringsprocessen. Hur gör man då detta på bäst sätt?

2. Skapa ett CV som sticker ut
Det enklaste och mest logiska sättet att få ett CV att sticka ut är att skapa ett CV som är visuellt tilltalande och skiljer sig från mängden. Med ett snyggt och professionellt utseende på CV:t fångar du snabbt arbetsgivarens intresse och du visar även på att du tar ditt jobbsökande på allvar. Det är lätt att anta att alla som söker jobb gör det med ett snyggt CV men du skulle bli förvånad över hur många som inte lägger ner energi på just detta.

När du skapat ett snyggt CV som fångar arbetsgivarens intresse krävs det att strukturen är bra för att det ska vara enkelt att läsa det.

3. Hur strukturerar du ett CV på rätt sätt?
Dina kontaktuppgifter är viktiga därför ska de finnas först i ditt CV och synas tydligt. Risken att ditt CV väljs bort ökar om arbetsgivaren måste leta efter din grundläggande kontaktinformation. Därefter bör du ha en kort sammanfattning kring dig och dina karriärmål. Denna ska enbart vara ett par rader och målet är att arbetsgivaren snabbt ska få en bild av din ambitionsnivå och förstå att du har ett mål med dina studier och de tidigare jobb du haft. Därefter bör dina arbetslivserfarenheter och studier komma. Därefter resterande information som exempelvis projekt, certifieringar och språk.


4. Uppfinn inte hjulet på nytt, använd ett enkelt verktyg.
För att underlätta processen att skapa ett professionellt och väl strukturerat CV som sticker ut har vi utvecklat  cv-mallen.se som är ett användarvänlig verktyg som gör att du snabbt och enkelt kan skapa ditt nya CV. Med hjälp av vår tjänst slipper du krångla med att försöka designa ditt CV i ord-redigeringsprogram som Word. Istället väljer du bara en av våra färdiga CV mallar som vi tagit fram i samarbete med rekryterare och professionella designers. Därefter använder du vår CV byggare för att fylla i din information i ditt CV. Vår tjänst flyttar automatiskt din information in i den CV mall du valt och ser till att strukturen alltid är perfekt. Vill du i efterhand byta utseende på ditt CV väljer du bara en annan CV mall och din information flyttas automatiskt till den nya designen.


5. Digitalt CV - framtiden för hur du söker jobb

Eftersom vår tjänst är digital så får du också ett digitalt CV. Det betyder att du får en egen hemsida där ditt CV finns tillgängligt. Du behöver aldrig mer bifoga dokument när du ska söka ett jobb utan skickar din CV-länk till arbetsgivaren som öppnar ditt CV i webbläsaren direkt i sin telefon, läsplatta eller dator. Detta gör att din ansökan sticker ut ytterligare bland alla andra ansökningar. Du får även tillgång till ett digitalt personligt brev.

Vilka är CV-mallen.se? CV-mallen.se är ett Svenskt bolag som grundades av den tidigare högskolestudenten Thomas Gustafsson. Iden till tjänsten föddes efter ett försök att skapa ett CV med ett designmässigt snyggt CV som kunde leva upp till innehållet. Efter många misslyckade försök att få till ett snyggt CV i Word uppstod frågan, varför det inte fanns en tjänst som hjälper till med detta på ett enkelt sätt?.

Detta blev startskottet till den tjänst som idag har över 100 000 medlemmar och vi hoppas att du också väljer att använda tjänsten.

 

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera