STUDENTJOB BLOG

Snabbt, gott och enkelt recept som går fort att göra.

2–3 deciliter couscous

Vatten

Blandade bönor 115 gram, två paket

olivolja

½ Passerade tomater

2 teskedar salt

½ tesked peppar

1 tesked malen spiskummin 

Frysta ärtor och majs

 

Couscous on a plate

 

 

Häll i 2–3 deciliter vatten i en kastrull. Ställ sedan kastrullen med lock på en spisplatta och skruva på högsta värmen. Låt vattnet koka upp.

Under tiden vattnet blir varmt, förbered couscousen. Häll i 2–3 deciliter couscous i ett decilitermått. När du hör att vattnet börjar koka är det dags att hälla i couscousen. Sänk spisplattan till medelvärme och lyft bort locket.

Under tiden det kokar ringla över olivolja i vattnet och rör runt med en sked några sekunder. Detta om du vill slippa att couscousen klumpar ihop sig.  Låt vattnet koka bort och håll koll på couscousen så att den inte bränns fast i kastrullbotten. När vattnet har avdunstat är couscousen färdig.

Ta fram en ny kastrull. Ta fram två paket blandade bönor 115 gram, klipp upp paketen och sila bönorna för att få bort eventuellt vatten som dessa kan omgärdas av i paketen. Fyll sedan kastrullen med bönorna och sätt på spisplattan på medelvärme. Ta ½ paket passerade tomater och blanda ner tomatsåsen med bönorna. Låt det värmas upp och puttra under lock.  När det väl puttrar kan locket plockas av. Rör runt med en trägaffel eller dylikt lite då och då så att innehållet inte fastnar.  Låt det puttra max 10 minuter, minst 5 minuter.

För att få mer smak. Under tiden det puttrar, tillsätt 2 teskedar salt och 1 tesked peppar och rör runt. Ha även i 1 tesked spiskummin.

I mot slutet och de sista 2–3 minuterna, ta fram en påse frysta ärtor och majs, klipp upp påsen och fyll upp kastrullen med så mycket av detta som du själv känner är lämpligt. När ärtorna och majsen har blivit mjuka i tomatsåsen är allting färdigt. 

Alternativt så går det också bra att ha färdigtinad majs och ärtor vilket går att lägga i när bön-och tomatsåsen är färdig.

Slutresultat: En kastrull med Couscous och en kastrull med blandade bönor, tomatsås, majs och ärtor. Dags att äta

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera