STUDENTJOB BLOG

Många känner nog av att mängden kurslitteratur och dess häftiga priser tär på våra magra studentplånböcker. Här finns det dock stora summor att spara om vi istället för att köpa nytt börjar handla begagnat i högre utsträckning. Dessutom är miljövinsten ett extra plus!

Jag arbetar själv i en butik som säljer begagnad studentlitteratur och blir förvånad över hur många som kommer in och tidigare inte har haft en aning om att vi finns. Det är helt klart dags att fler får upp ögonen för att handla begagnat. Oftast är det inte krångligare än att klicka hem en bok i vilken annan webbutik som helst. I många fall är de begagnade böckerna dessutom endast använda en kort period och skicket är så gott som nytt. Men vad gör egentligen ett par anteckningar och överstrykningar eller en kantstött framsida när innehållet är exakt detsamma och du kan spara riktigt stora summor?

Books in a pile

 

Nedan listar jag ett gäng hemsidor, som alla säljer studentlitteratur, varav jag själv har använt mig av flera av dem med mycket gott resultat för både inköp och försäljning av min litteratur:

  • Campusbokhandeln - Finns både som webbutik och har fysiska butiker i flera städer. Lämna in gamla böcker och shoppa nya för en billig peng.

  • Kurslitteratur – En annonssida där du själv sköter all kontakt med köpare eller säljare.

  • Studentapan – En webbutik där du både kan köpa och annonsera. Säljaren behöver endast ordna med frakt, betalning sköts av Studentapan.

  • Bokus - Bokus säljtorg är en marknadsplats för annonsering och köp av böcker.  All kontakt och betalning sköts mellan köpare och säljare.

  • Begagnade skolböcker - Också en köp- och säljsajt baserat på din skola och utbildning så att du enkelt kan köpa böcker direkt från tidigare studenter.

  • My student store – Försäljning och uthyrning av både böcker och andra begagnade prylar. Du kan även jämföra nypriset för böcker på de olika sidor där de säljs.

  • Sturestudent - En gratis app med syfte att förenkla försäljning av kurslitteratur. Här kan du både annonsera och köpa böcker genom mobilen.

  • Bokbörsen -  En andrahandsbokhandel online där du både kan köpa och sälja. Det är en del regler och avgifter att ha koll på när man startar ett konto för att sälja.

  • Studentböcker - både webbhandel och fysisk butik för köp av begagnad litteratur. Du kan även lämna in dina gamla böcker till försäljning.

Glöm inte att det även finns en massa olika säljgrupper på facebook. Många kurser och program har en egen grupp där studenter från olika årgångar kan sälja böcker till varandra. I  många studentstäder och hos flera högskolor och universitet finns det också fysiska butiker där du kan köpa och lämna in litteratur. Kommentera gärna om du har ett eget smultronställe för billig litteratur.

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera