STUDENTJOB BLOG

Girl reading

Att läsa ett språk utomlands eller plugga på universitet är bland det roligaste man någonsin kan göra och väldigt utvecklande. Innan äventyret börjar kan det vara bra att tänka på ett par saker bara.

Flygbiljetter: Tyvärr är sistaminuten biljetter numera en myt. Var ute i god tid och låt sidor som Skyscanner.se hjälpa dig hitta det bästa priset.

Boende: Att plugga i London, New York eller Barcelona exempelvis är något helt annorlunda mot i Sverige och priset och standarden är heller inte den samma. Boka ett boende med hjälp av din förmedlare för ett par veckor så att du själv kan leta efter något i lugn och ro, väl på plats. Airbnb.se kan vara en bra start också.

Försäkring: Hemförsäkringen gäller inte vid studier och arbete och för turism är den begränsad till maximalt 45 dagar. Gouda heter bolaget med de bästa villkoren för studenter. Better safe than sorry…

Mobiltelefon: Pluggar du inom EU och kanske bara en kortare tid klarar du dig säkert med ditt svenska abonnemang om du har en bra dataplan. För längre vistelser kan det vara bra att köpa ett kontantkort med datatrafik inkluderat. Se bara till att din mobil är upplåst för andra operatörer innan du reser hemifrån.

Woman sitting

Transport: Oftast klarar man sig bra inom Europa ”kommunalt” men i städer som London är Uber ett suveränt komplement när ”tuben” slutat gå och alla vanliga taxis blivit haffade.

Bra och roliga sociala aktiviteter: Språkskolan eller Universitet kommer att ordna med en hel rad roliga och överkomliga aktiviteter för att hjälpa dig snabbt få nya kompisar och komma in i lunken. Att träffa riktiga ”locals” tycker vi dock är det bästa sättet att verkligen lära känna en ny stad. Via Meetup.com (nej det är ingen dejtingsida) kan du lira fotboll, knyppla, träna inför ett maraton, spela brädspel eller lära dig ett nytt språk. Möjligheterna är oändliga, har du ett visst intresse så hittar du säkert här andra som delar det.

Inför en språkresa delar vi gärna med oss av våra bästa spartips även och tips och råd för just staden du vill resa till.

ESL – Språkutbildning Utomlands är fem gånger framröstat till Europas bästa språkreseförmedlare och erbjuder 23 språk i mer än 250 olika städer. Majoriteten av språkskolorna berättigar dig till studiemedel från CSN.

www.esl.se

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera