STUDENTJOB BLOG

Äntligen! Sista uppsatsen är skriven, vårterminens alla tentor är avklarade och du ser fram emot att packa ihop inför sommaren, både dina grejer och mentalt. Det är viktigt att ge en själv tid för att komma ner i varv för ens psykiska såväl som fysiska välmående, att ta en paus från det unikt påfrestande livet som student. Samtidigt är det oerhört fördelaktigt att inte stänga av helt och lägga sig i hängmattan i två månader, utan att hitta en balans mellan jobb, utmaningar, och avslappning.

Därför kommer här nedan tre fördelar som ett sommarjobb kan erbjuda för att hjälpa dig stå ut bland konkurrensen och nå ännu längre.

Girl smiling at friend

Du håller hjärnan aktiv vilket underlättar övergången från sommar till höst

Som tidigare nämnt är det oerhört lockande att släppa allt vad heter plugg, kurslitteratur och
uppsatser så fort termometern visar över 18 grader. Men du gör faktiskt dig själv en tjänst om du håller dig aktiv genom jobb eller praktik. På en arbetsplats har du inte bara ha ansvar för dina egna arbetsuppgifter, utan du blir även en del av ett socialt umgänge under arbetstid, lunchpauser och fikaraster. På det sättet får du in vanan av att vara igång, använda hjärnan för problemlösning och även utveckla dina personliga förmågor än mer.

Det finns fler möjligheter till kvalitetsjobb och roligare arbetsuppgifter
Eftersom många verksamheter saktar ned inför sommaren är det lätt att tänka att det enda som erbjuds är trädgårdsarbete eller att plocka skräp. Men efter att snabbt scrolla igenom aktiva jobbannonser blir det tydligt att det i många fall är tvärtom. På sommaren behöver även experterna semester, och detta innebär att deras positioner behöver fyllas av vikarier och praktikanter som är villiga att jobba även under de varmaste dagarna. Du kan därför samla ovärderlig erfarenhet och kunskap i en position som under resten av året kanske skulle varit utom räckhåll.

Och sist men inte minst, kanske det mest självklara…

Du tjänar pengar som möjliggör studier, resor, konserter, events och allt annat roligt
Sommarjobb är din biljett till resten av året
. Det som du tjänar under två månader kommer att hjälpa dig på vägen och gör även så att du kan känna dig tryggare och mindre orolig över pengar under terminen. Något som annars skulle kunna ta fokus från dina studier och allt det roliga som kommer med studentlivet. Att tjäna sina egna pengar stärker inte bara plånboken utan även ens självförtroende, då du själv har full kontroll över vad de ska gå till och hur du väljer att spendera dem. Det innebär också att du kan unna dig roliga saker som den där konsertbiljetten eller weekend-resan med dina vänner utan att ha dåligt samvete.


Om du lyckas pricka in balansen mellan jobb och semester i sommar så är det en perfekt möjlighet att utvecklas både personligt och professionellt, samtidigt som du gör det lättare för ditt framtida jag. Ett sommarjobb innebär att när du sitter framför en tio sidor lång uppsats och regnet öser ned utanför i höst så känns kanske uppgiften inte lika överväldigande. Speciellt inte om du även har en härlig solsemester att se fram emot.

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera