STUDENTJOB BLOG

Som student är det väl egentligen ingen hemlighet att plånboken oftast inte väger blytungt under terminerna. De flesta av oss gör under skolterminen en rad strategiska veckohandlingar och använder varenda rabattkupong som kommer i vår väg, allt för att kunna spara någon hundralapp. För i ärlighetens namn, som student är varenda krona viktig.

Men nu är det ju sommar, och under sommaren vill man ju gärna bryta av det slentrianmässiga vardagssparandet lite. Samtidigt som man som student trots allt har en budget som måste hållas, så vill man kunna unna sig lite extra under de underbara sommarmånaderna.

Därför tänkte jag dela med mig av mina absolut bästa budgettips, för att du trots en tight budget ska kunna skapa oförglömliga sommarminnen.

Friends bbqing

1. Åk kollektivt

Jag vill börja med det absolut bästa tipset för alla som vill resa runt lite i Sverige. Skånetrafiken och säkert många andra kollektivtrafikbolag säljer sommarkort som innebär att du kan resa obegränsat och vart du vill i hela länet. Hur bra är inte detta? Jag vill verkligen slå ett slag för kollektivtrafiken. Ta med dig några vänner, ett tält och lite förnödenheter och gör det till ett äventyr. Ta bussen eller tåget utan en förutbestämd slutdestination och se vart ni hamnar helt enkelt!

2. Matlådor

Man kan ju tyckas vara trött på alla dessa matlådor som vi förbereder och har med oss till skolan varje dag. Men man kan ju inte sopa det faktum, att de är så bra för ekonomin, under mattan. Ska du till stranden? Eller kanske till skogen eller parken? Gör en sallad eller en wrap hemma och ta med den. Investera i en liten kylväska och en isklamp så håller sig maten fräsch tills den ska ätas. Den betalar sig snabbt. Ett starkt tips är att göra bananpannkakor att ha med i väskan. De är både billiga att göra då du bara behöver blanda ägg och bananer, men framför allt är de så ofantligt goda att äta!

3. Träna utomhus

Har du ett gymkort som du betalar för varje månad? Pausa detta under sommarlovet och passa på att träna utomhus i det fina vädret! Ta en löprunda längst stranden eller i parken, antingen själv eller tillsammans med en kompis. Allting blir ju roligare med en kompis! De flesta städer har ju dessutom olika utegym som är alldeles perfekta att använda om du vill bygga lite muskler, samtidigt som du får frisk luft. Det är en win- win situation om du frågar mig!

4. Gratisaktiviteter

Saker och ting behöver ju inte alltid kosta något. Kolla upp vad din stad eller kommun erbjuder för sommaraktiviteter, oftast är de allra flesta av dessa gratis och jätteroliga. Men så länge vädergudarna är med oss och solen skiner så blir det mesta mycket lättare. Dra med dig kompisarna och spela fotboll i parken eller volleyboll på stranden. Det kan räcka med en gemensam grillning och kubbspel för att förgylla en varm sommarkväll.

Men det viktigaste av allt enligt mig är ändå att så länge du omger dig med dina vänner, så behöver ni inte göra något extravagant och dyrt för att skapa värdefulla minnen tillsammans!  

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera