STUDENTJOB BLOG

Till ditt fantastiska CV behöver du vanligen ett lika fantastiskt personligt brev där du får chansen att berätta mer om dig själv. På Personligt-Brev.net kan du läsa allt som är bra att veta - och lite mer - om just personliga brev!

För att lättast komma igång med ditt personliga brev är det viktigt att ha i åtanke att anpassa det till den tjänsten du söker. Alla brev är unika och även om en mall kan vara bra att använda är det viktigt att det inte blir för generellt. Mallar som du lätt kan anpassa till olika tjänster kan du ladda ner här, sedan är det dags att börja skriva!

Genom en intressant och välskriven text kan du fånga din läsares uppmäräksamhet. Därför är det viktigt att använda ett varierande men inte överdrivet krångligt språk. Ett välutvecklat vokabulär för all del - men det ska inte vara svårt att förstå vad du menar.

Guy reading on a laptop

För att få din text att låta mer intressant kan du ge exempel för att just du passar bäst för tjänsten. Det kan vara exempel från ditt CV, information om företaget eller något annat som får dig att sticka ut från mängden. Viktigt är dock att undvika att låta för desperat när du skriver din text - du vill ju visa att du är ett vasst tillskott till företagets personalstyrka. Personliga problem på arbetsmarknaden och ett överdrivet smicker kan därför vara en bra idé att lämna utanför pappret.

När du skriver ett personligt brev är det viktigt att tänka på att du säljer en produkt. Produkten är fantastisk och något som din kund verkligen behöver ha - och produkten är du! Lättast att sälja något är att berätta vad som är bra, och inte betona vad som är dåligt. Detta betyder givetvis inte att du ska skriva att du är bäst på allt, men en person som är bra på det som tjänsten innefattar har vanligen större chans att bli anlitad.

Som avslut på ditt personliga brev kan det vara bra att ha en uppmaning. Det kan visa på självförtroende och påverka din läsare att göra det du uppmanar om. Detta kan till exempel vara “Jag ser fram emot att få träffas personligen och berätta mer om mig själv och mina tankar kring tjänsten. Med vänliga hälsningar…”

För att få fler tips, gå in på Personligt-Brev.net Sen är det bara att sätta igång med att skriva ditt personliga brev. Lycka till!

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera