STUDENTJOB BLOG

Du har jobbat stenhårt under några veckor i sommar, varit noga med att bara käka matlådor och sparat ihop en del pengar. Nu nalkas semester och det är klart man gärna vill lyxa till tillvaron och bara tänka på nuet. Samtidigt gnager den lilla kloka rösten i bakhuvudet att det vore trevligt att komma tillbaka till höstterminen inte totalt ruinerad. För dig som känner igen dig kommer här ett axplock av oändligt många sommaraktivitet och äventyr som lämnar dig både upprymd och med en slant över.

Bli en turist i din egen stad/land
Mitt i alla reseannonser är det lätt att missa vad som finns precis under näsan på en. Sverige är fantastiskt i sin avlånga form på det sätt att det alltid finns något nytt att upptäcka. Tack vare bra förbindelser till studentpriser via flyg eller tåg kan man ta sig lite var som inom loppet av några timmar. Varför inte dra med ett par kompisar på en roadtrip, dela på bensinen och bli personliga turistguider till varandra? Eller varför inte kliva på en buss vars slutstation du alltid undrat över och låt den bestämma vart du tar vägen? Vare sig det är i din hemstad eller om du väljer att resa längre bort med bil eller tåg så kan det bli ett mer spännande miljöombyte till ett snällare pris än en solsemester på samma badstrand du åkt till sedan barnsben.

Girl sunbathing next to harbour

 

Håll i en temafest!
Tack vare det fina vädret under högsommaren är det som att dag och natt flyter samman, både väder och ljusmässigt. Detta innebär ett perfekt tillfälle att hålla i en temafest för familj och vänner då man kan ha roligt med utklädnader och lekar utan att behöva oroa sig för tid eller väder. Be alla komma iklädda endast denimkläder, kör en tipspromenad på temat rosa eller varför inte en femkamp? Vad du än väljer blir det ett ovärderligt minne för ett oslagbart pris.

Åk på kanotäventyr med en vän
Lite liknande första punkten så finns det som sagt flera sätt att resa och upptäcka gömda skatter på. Att paddla kanot gör själva resan till en upplevelse, samtidigt som man får njuta av solen och vara ute i naturen på ett unikt sätt. Om ni känner er modiga, varför inte göra det till en heldagsutflykt och packa med tält och matsäck? När vädret tillåter så är den svenska sommaren svår att bräcka, speciellt när man flyter igenom den så metodiskt och stilla som i en kanot.

Signa upp för träningspass utomhus
Inte nog med att de flesta oftast är billigare, om inte gratis, än dyra gymkort och avancerade spinningklasser - träningspass utomhus känns oftast bättre i kroppen. Med frisk luft och naturen runt om en så känner man sig friare och kanske även mer motiverad till att ta i och orka lite mer än om man stirrar in i samma glasvägg i en timme. Allt från yoga till crossfit går att hitta, så varför inte prova på något nytt - hälsosamt, billigt och kul. Det blir nog inte så mycket bättre.

Vad du än väljer att göra är det viktigaste att du känner att du får ut vad du vill av dina hårt förvärvade pengar, utan att du behöver oroa dig for att behöva ta dubbelpass när semestern är slut. För det går att skapa oförglömliga minnen, även om man stannar i sin egen trädgård. 

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera