STUDENTJOB BLOG

Sommarens sista dagar börjar närma sig och det är snart dags att återvända till vardagen och allt vad den nu kan innebära. Kanske fortsätter ni den utbildningen som ni tog sommarlov ifrån i juni, eller så har ni kanske kommit in på ett nytt program eller någon ny spännande kurs.

Om det är så att ni nu i slutet av augusti ska bli studenter för första gången i era liv så vill jag börja med att gratulera! Ni har med största sannolikhet en helt fantastisk studietid framför er med massor av utmaningar och lärorika stunder.

Jag tänkte dela med mig av några värdefulla tips som jag själv önskar att någon hade berättat för mig under de där nervösa dagarna innan skolstarten.

 

Girl smiling with books


Litteratur – köp inte allt

Ni kommer förmodligen få utskickat mail med en lång lista med kurslitteratur till era första kurser. Men var kyliga här och avvakta med att köpa all litteratur tills ni har haft en genomgång med er lärare om vilka böcker som är viktigast att införskaffa sig och vilka man faktiskt kan låna på biblioteket. Ny kurslitteratur är dyr, så glöm inte att kolla i olika grupper på Facebook där studenter säljer begagnad litteratur!

Engagera dig i skolan & utanför
Kolla upp om där finns någon studentkår eller evenemangssektion som ni kan engagera er i. Det är ett perfekt tillfälle att lära känna nya människor och om ni har flyttat till en ny stad så är det ett perfekt sätt att träffa nya vänner samtidigt som ni har något att göra utanför skolan. Kanske är det så att ni är idrottsintresserade, kolla då upp om där finns någon förening som ni kan anmäla er i, eller något korpenlag som behöver spelare. Att röra på sig ökar prestationsförmågan vid studerandet!

Jobb
Även om det är så att ni ska studera heltid så finns det i de flesta fall en del tid över till att arbeta lite vid sidan av studierna. Försök att hitta något jobb där du kan arbeta några timmar i veckan eller hoppa in som vikarie vid behov. Som student är varje slant som kan fylla ut plånboken välkommen!

Studentrabatter
Bli medlem i Mecenatkortet eller liknande kort som ger er grymma studentrabatter. De har rabatter på allt ifrån kurslitteratur till mobilabonnemang. Signa upp dig direkt!

Samtliga av de tips jag har listat ovanför hoppas jag att ni har nytta av. Men det absolut viktigaste tipset jag kan ge er är att NJUTA. Glöm inte att njuta av tiden som stundtals kan kännas tuff och motig men som för det mesta är så fasansfullt rolig och givande på så många olika sätt. För tro mig, ni kommer knappt hinna blinka innan ni är klara och studietiden är förbi!

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera