STUDENTJOB BLOG

Så här sista dagarna innan en ny termin drar igång med föreläsningar, tentaplugg och uppsatsskrivningar kan det ju råda blandade känslor hos oss studenter. Kanske ska du påbörja dina studier efter sommaren eller så kanske du precis som jag ska läsa ännu ett år på din utbildning. Och kanske råder det även lite ångest men samtidigt lättnad över att gå tillbaka till vardagen efter sommarledigheten. I och med detta jag vill dela med mig av lite tankar jag fått i samband med den stundande terminsstarten.

Jag medger att jag också tänkt att jag inte vill att det ska vara slut på de långa sovmorgnarna, de sena kvällarna och att bara göra ingenting. Men ju mer jag tänker på det så har jag fått lite nya perspektiv på saken. Jag vet inte hur det är för dig men personligen har det hänt att jag vissa dagar under sommaren drabbats av en sån tristess då jag 1: haft absolut ingenting att göra. (Kompisarna upptagna, disken diskad, tvättkorgen tom…) eller 2: helt enkelt inte haft lust att göra nånting. Det var stunder som dessa som fick mig att längta tillbaka till plugg och vardagsmåsten så att jag kunde ha någonting att fylla min dag med och få tiden att gå. Men så är det ju så här att oftast vill man ha det man inte har, eller hur? Så var det i alla fall för mig under de veckor jag sommarjobbade. Å som jag önskade att jag kunde fått ligga kvar och dra mig i sängen när väckarklockan ringde och sen få lata mig hela dagen lång.


Girl reding in bed at sunrise

 

Så ha inte dåligt samvete för om och när du hade tråkigt under sommarledigheten och inte gjorde ett dugg, du har all rätt i världen att unna dig den lyxen och ladda batterierna för att sedan kunna återgå till det normala och alla rutiner, vilket jag nu faktiskt kan tycka ska bli lite skönt. Man kan ju inte ha ledigt jämt. Jag menar, för att citera Alfons Åberg: ”Om man alltid har roligt så märker man inte att man har roligt… därför måste man också ha tråkigt ibland.” Men förresten, vem har sagt nåt om att ha tråkigt? Som ny student väntar inte bara utmanande plugg utan första tiden vid terminsstart är full av aktiviteter för att välkomna dig in studentlivet. Det kan vara allt från pubrundor, lazerdome och picknick. Sen finns även möjlighet att engagera dig i föreningslivet, gå på och/eller arrangera sittningar, spelkvällar och så vidare.

Gör således det bästa av de sista dagarna innan det är dags att börja plugga. Kanske är det första gången eller sista terminen. Förbered dig och tänk positivt: du får återgå till att läsa något du brinner för, du får träffa såväl gamla som nya kurskamrater och vänner, och uppleva studentkårernas festligheter. För att verkligen förstå vikten av att uppskatta ledighet så kanske man bör tänka lite som Annika i Pippi Långstrump, nämligen att det är bara när man går i skolan som man får sommarlov.

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera