STUDENTJOB BLOG

Terminsstarten är över oss och det är åter dags att införskaffa all nödvändig litteratur. För er som har pluggat ett tag så har ni säkert stenkoll på vad som faktiskt är värt att lägga pengar på och vad en kanske rent av kan strunta i att skaffa. Jag minns att jag inför min första termin köpte varenda bok som stod på litteraturlistan, något som verkligen inte har upprepats sedan dess. Här nedan kommer tre tips som jag önskar att jag hade vetat när jag började plugga.

One girl two guys studying

 

1. Ha is i magen!

Om du inte behöver ha läst vissa av titlarna redan till kursstart så kan det vara värt att vänta med inköp till kursens första tillfälle då läraren ofta går igenom vilka böcker man framförallt bör satsa på och vilken denne kommer att lägga ut på webben. Köp sedan så mycket som möjligt i begagnat skick av gamla kursare eller från andrahandsbokhandlar så kan du spara stora summor.

2. Hur många sidor ska du läsa?

Om antal sidor för varje post på litteraturlistan är angiven brukar jag endast skaffa de böcker där vi ska läsa en större mängd sidor. Är det bara ett kapitel eller några sidor så kan man försöka låna boken på biblioteket och fota/kopiera för privat bruk. Här kan man t.ex. också dela köpet av boken med en eller flera kursare.

3. Webben är din vän!

Innan du pungar ut hutlösa summor för varje bok på listan så ta en stund och sök igenom skolans webb-bibliotek och även andra sidor på nätet efter de titlar du behöver. En hel del artiklar och utdrag ur böcker finns där och det är så värt tiden du lägger på en stunds jakt om du slipper köpa materialet.


Har du något bra tips för hur man bäst går till väga vid köp av kurslitteratur så dela gärna med dig i kommentarsfältet!

Dela den här artikeln

Populära inlägg

Registrera med StudentJob nu

Vill du hålla dig uppdaterad om de senaste jobben för studenter? Registrera dig gratis på StudentJob.

Registrera